RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Premierea copiilor la parohia „Naşterea Maicii Domnului” – Uda

Duminică, 24 iunie 2012, după săvârşirea Sfintei Liturghii, la Biserica parohiei „Naşterea Maicii Domnului” – Uda, din comuna Tătăruşi, protopopiatul Paşcani, a avut loc o festivitate de premiere a copiilor şi tinerilor implicaţi în toate activităţile parohiei. Răzvan Pintilie, cel care s-a ocupat de acest eveniment, a relatat:

„Împreună cu părintele paroh, Vasile Pintilie, am hotărât să răsplătim oarecum implicarea şi munca depusă de copiii şi tinerii care alcătuiesc grupul vocal „Stephanus Magnus”, nu doar pentru faptul că ei fac parte din acest grup, ci şi pentru faptul că s-au implicat în toate activităţile parohiei. De altfel, Diploma sau Certificatul de Apreciere au fost acordate pentru toate activităţile educative, culturale şi religioase, în vederea proclamării Ortodoxiei şi a tradiţiilor autentice româneşti. Împreună cu aceste diplome nominale, cei 31 de copii premiaţi, au primit, fiecare în parte, şi Catehismul creştinului ortodox, cartea Părintelui Ioan Mihălcescu, tipărită la Editura Doxologia cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La rândul lor, copiii şi părinţii acestora au oferit părintelui paroh un aranjament floral, în semn de preţuire şi de dragoste faţă de părintele lor duhovnicesc”.

În cuvântul de învăţătură de dinainte de premiere, părintele paroh, Vasile Pintilie, a subliniat importanţa copiilor şi a tinerilor în Biserică, evidenţiind rolul lor în proclamarea Ortodoxiei şi a tradiţiilor româneşti, mai ales în aceste timpuri când valorile „de import” încearcă să substituie valorile creştine autentice.

  

Related posts

Sfintii Ioachim si Ana

Redacția

Construcția unei noi biserici la Lunca subiect de polemică electorală! „Pintilie va ajuta cum a ajutat și până acum celelalte biserici” acuză Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

Înțelegeri ascunse pentru demolarea clădirilor aparținând Retrom SA! Primăria sistează lucrările, după ancheta Actualitatea Tv! Garda de Mediu a fost informată

Marius Parteni
Încarcă...