RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

“Ucenicii” de la Colegiul Sadoveanu vor face un stagiu de voluntariat la Spitalul Municipal

Proiectul educațional de orientare școlară și profesională a tânărului absolvent de liceu “ Ucenicul “ a ajuns la a V a ediție. Inițiat și coordonatde profesor Șerban Genoveva acest proiect a fost lansat în anul 2008 cand un grup de 9 elevi voluntari au facut ucenicia în cadrul Spitalului Municipal Pașcani.

An de an s-au încheiat parteneriate între Colegiul Mihail Sadoveanu Pașcani- școala care a implementat proiectul și instituțiile partenere, cea mai consencventă fiind Spitalul Municipal Pașcani. Scopul acestui proiect este promovarea și identificarea abilităților, aptitudinilor practice pe care le pot dobândi elevii în urma parcurgerii stagiului de voluntariat.

 În acest an s-au inscris în proiectul Ucenicul  39 de elevi de la clasele  a XI a profil știinte ale naturii ( clasele a XI G, H) și matematica- informatica ( clasa a XI D) de la Colegiul Național M. Sadoveanu Pașcani, care vor face un stagiu de voluntariat în cadrul Spitalului Municipal Pașcani începand din 25 iunie până pe 22 iulie 2012.  Elevii au fost împărtiți pe grupe și au un contract de voluntar de 4-6 ore pe zi.

  

 Alături de Spitalul Municipal Pașcani partener în cadrul acestui proiect începand din acest an este și S.C. TRUSTO-BIL reprezentată de Ionel Bârsan care a acceptat voluntari în instituția pe care o conduce spre a se forma în domeniul tehnic.

 

 Prin participarea la un astfel de proiect se are în vedere:

–          formarea continuă a viitorului absolvent

–          optimizarea procesului de orientare școlară și profesională, prin cunoașterea meseriei direct la locul de muncă

–          promovarea activităților de voluntariat în formarea tânărului absolvent

–          conștientizarea abilităților și aptitudinilor ce va trebui sa le dobandească tânărul spre a profesa meseria aleasă.

 “Încă de la lansarea acestui proiect în rândul elevilor noștri, a avut un real succes. An de an am avut mai mulți voluntari înscriși care au facut stagiu în cadrul acestui program. A fost și este un lucru benefic pentru ei, și-au dat cu adevarat seama dacă pot sau nu, să urmeze o cariera în domeniul medical, tehnic sau militar după ce și-au facut stagiul de ucenic. Multumim conducerii spitalului, domnului dir.Panzaru Costica, pentru frumoasa colaborare si de asemenea apreciem in mod deosebit ceea ce face doamna profesor Serban Genoveva in cadrul acestui proiect si in cadrul altor proiecte derulate in scoala”, a precizat într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției noastre, Carmen Dimitriu, directorul Colegiului Sadoveanu.

Related posts

MEC: Olimpiadele şcolare judeţene şi regionale, precum şi concursurile sportive – suspendate

Redacția

Un nou protest al sindicaliștilor din educație are loc astăzi. Aproximativ 20.000 de persoane sunt așteptate

Redacția

Proiectul Erasmus+ ”Orizonturi europene de formare în domeniul tehnic”, desfășurat la Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc” din Pașcani, a ajuns la final

Redacția
Încarcă...