RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Premieră la nivel mondial: Berna ar putea legaliza cocaina pentru uz recreațional / În Elveția, cocaina e doar cu puțin mai scumpă decât berea

Capitala Elveției, Berna, analizează un proiect pilot care să permită vânzarea de cocaină pentru uz recreațional – o abordare radicală a luptei împotriva drogurilor, care nu a mai fost încercată în altă parte, transmite Reuters.

Cocaină și bancnote euroFoto: Aurelie Le Moigne | Dreamstime.com

Parlamentul din Berna susține ideea, care trebuie să trebuie să treacă totuși de opoziția administrației orașului și va necesita, de asemenea, o modificare a legislației naționale.

  

Politica în materie de droguri în întreaga lume evoluează: statul american Oregon, de exemplu, a dezincriminat posesia unor cantități mici de cocaină în 2021, în favoarea tratamentului pentru consumul de droguri. Multe țări europene, printre care Spania, Italia și Portugalia, nu mai au pedepse cu închisoarea pentru posesia de droguri, inclusiv cocaină, dar nicăieri nu s-a mers atât de departe ca în cazul propunerii aflate în discuție la Berna.

Elveția își reanalizează poziția față de acest drog, după ce unii politicieni și experți au criticat interdicțiile totale ca fiind ineficiente, propunerea – aflată în prezent în stadii incipiente – venind în continuarea încercărilor în curs de desfășurare privind autorizarea vânzării legale a canabisului.

„Războiul împotriva drogurilor a eșuat și trebuie să analizăm noi idei”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu: „Înlocuirea lui Cîţu cu Orban sau cu Barna nu ar rezolva decât împărţirea ciolanului pentru actuala Coaliţie. USR PLUS să propună o soluţie”

Redacția

Rareș Ilie, titular la Nice în amicalul cu AS Roma – Românul a jucat aproape tot meciul

Redacția

Conduceți o Lada, le spune Putin oficialilor din Rusia/ El afirmă că „undeva va fi mai modest decât înainte”, dar „nu este nimic îngrozitor”

Redacția
Încarcă...