NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pregătiri pentru Ziua Eroilor la Paşcani

Au început pregătirile pentru Ziua Eroilor. La Paşcani, pe data de 17 mai când se sărbătoreşte şi Înălţarea Domnului, vor avea loc depuneri de coroane, o slujbă religioasă, alocuţiuni ale reprezentanţilor autorităţii publice, dar şi momente artistice.

 

Iată programul festivităţilor:

08.30-11.30 – Depuneri de coroane la monumentul de la Biserica din Lunca, monumentul de la Biserica din Blăgeşti, monumentul de la Biserica din Sodomeni, monumentul de la Biserica din Gîşteşti, troiţa din cartierul Fântânele, monumentul de pe strada Ştefan cel Mare, monumentul de la Biserica Sfinţii Voievozi şi la monumentul din curtea Bisericii Înălţarea Domnului. 

11.30 – Oficierea serviciului religios 

12.30 – Alocuţiuni ale reprezentanţilor autorităţilor publice 

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate.  În România prin Decretul-lege din mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

PSD susține propunerea PNL de menținere a cotei de impozitare a clădirilor nerezidențiale

Marius Parteni

Sens unic pe Aleea 22 Decembrie, dinspre Depou! Vezi ce alte măsuri vor fi luate pe străzile din Paşcani

Ema Roman

România se pregătește de război

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site