NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ion Moțatu: Vrem Referendum: de 26 de ani ani hotărâți doar voi și s-a ales praful în țara și orașul ăsta!

Stimați consilieri, M-am decis să vă scriu aceste rânduri deoarece văd că respectarea vocii poporului este o sarcină prea grea pentru unii dintre dumneavoastră. Nu știu cum ați ajuns să eșuați din calitatea de reprezentanți ai cetățenilor, însă mă amăgesc că noi, pășcănenii, vom putea repara acest lucru pe 5 iunie.

Nu vă goliți buzunarele în campania electorală, că o faceți degeaba. Voi cei care ați aruncat pășcănenii în mâinile celor de la ApaVital, fără a asigura nicio măsură de protecție veți plăti. Din păcate doar electoral, deși alta ar trebui să fie pedeapsa.
Sunteți niște marionete, fără inimă și de multe ori și fără creier, care asistați fără să interveniți la abuzurile pe care cei de la ApaVital le fac. Cel mai recent caz, pe mine m-a îndurerat până la lacrimi, pe voi, din păcate, nimic nu vă mai mișcă. Nici strigătul disperat al unei mame ce vrea să-și crească copilul în condiții decente, în timp ce ApaVital a oprit apa pe scara în care locuiește deoarece un mort are datorii, nu v-a făcut să interveniți.


Absurd, însă nu mai absurd ca intenția voastră să mai candidați după ce ați girat această bătaie de joc.

  


Ați aprobat în iunie 2015 hotărârea numărul 90 prin care creați obligativitatea operatorului ApaVital să opereze în Pașcani doar după contractul aprobat de dumneavoastră. ApaVital ignoră acea hotărâre și spune în presă că el operează după contractul aprobat de ARSACIS. Total ilegal. O știm noi, o știți voi și o știu și ei, dar asta nu-i încurcă pentru că voi îi girați. Dragii mei, dacă e așa nici noi nu vă mai girăm, din 5 iunie.


Ați spus că sunteți de acord cu operarea ApaVital dacă aceștia plătesc Pașcaniului o redevență de 1,9 milioane de lei. Cât să plătim din banii lor ratele la Banca European de Investiții pentru cele 5 milioane de euro împrumutate să modernizăm aducțiunea și stația de epurare. Ați pus acest lucru negru pe alb în hotărârea numărul 88 din 2015. Nici pe asta nu o respectă ApaVItal. Fiindcă nu vrea și vă are pe voi în spate. Deci prin urmare, noi, ăia de v-am mandatat să ne apărați interesele, completăm din buzunarele noastre milionul lipsă.


Dar nu până mult timp dragilor. Până pe 5 iunie când vă schimbăm!


Reprezentanții mei, v-ați înhăitat cu fostul prefect Dan Cârlan și ne-ați strigat în față că „avem Constituția într-o mână și sărăcia în cealaltă”. Da, suntem săraci, dar nu proști. Mă rog, am fost proști când v-am votat, dar nu mai suntem. Veți vedea pe 5 iunie, dragii mei.


De doi ani de zile vin în fața voastră. Pentru că mă reprezentați și țin la voi. Mă doare sufletul când văd că vă faceți de râs în ședințele de Consiliu Local. Apoi, mă doare capul când văd că v-ați prostituat în fața operatorului de apă-canal. Cam dur?! Sunteți jigniți?! Încercați să vedeți cum se simte și tânăra mămică de la P1 care are toate facturile plătite la zi, și-și spală copilul la lighean cu apă cărată de la izvorul din vale. Trădată? Prostită? Năpăstuită? Abuzată?


Aud dragii mei că nu vreți referendum. Că nu se merită și că noi suntem mai proști decât voi, și-n esență voi știți totul și că drept urmare decizia este la voi! În îngâmfarea vostră uitați de Moțoc! Și ăia au fost proști, dar au fost mulți! Un principiu fundamental al democrației enunțat încă din 1552, dacă e să-l credităm pe ieșeanul Constantin Negruzzi.


V-ați împărțit în două tabere: una care susține referendumul și cealaltă care acuză că e doar o chestiune politică. Dragilor, referendumul l-am cerut noi în noiembrie 2015 într-o declarație publică. Noi am cerut mai mult, am vrut întâi să ne retragem din ARSACIS și să denunțăm delegarea serviciului de apă și mai apoi să organizăm referendum. Ni s-a părut firesc să începem totul de la zero, iar cetățeanul să hotărască de data aceasta.


Dragii mei pesediști. Faptul că luptați împotriva organizării unui referendum, după ce în 2014 chiar voi ați promis organizarea unei astfel de consultări, pe aceeași temă și-n aceleași condiții arată cât de proști ne credeți! Cum adică noi să ținem minte? Mergeți ca nebunii înainte pe dictonul vostru politic: memoria colectivă e scurtă!


Nu este adevărat. Așteptați până pe 5 iunie și o să vedeți. Ne vom aminti de fiecare: de Adomniței, de Cârlan, de Pantazi, și de voi. Ohoho, de voi dragilor, de fiecare în parte. Iar dacă vă prindem pe vreo listă, noi ăia proști, dar mulți, nu o votăm.
Ați încercat să ne umiliți, ați încercat să ne striviți, vreți să nu contăm în viața Pașcaniului. Dar contăm. Odată la patru ani noi contăm, nu voi. Voi veniți la noi și ne cereți votul, nu noi. Noi venim acum la voi și vă cerem să ne lăsați să votăm. Să votăm pentru noi, pentru ca bătrânii noștri, copiii noștii, mamele noastre să aibă apă!


Nu vrem ulei, făină, căldări și alte plocoane electorale. Noi vrem referendum. Să ne lăsați să votăm. Noi vrem să putem alege noi ce e bine pentru noi.


Dragii mei, chiar dacă nu ne vedeți pe toți la față, noi suntem mulți! Mulți mai mulți decât voi și voi știți asta. Altfel nu v-ați lupta de parcă a dat strechea în voi ca referendumul să nu fie organizat. Știți că noi suntem nemulțumiți și nu vreți să ne ascultați vocea. 
Asta este grav dragii mei, asta înseamnă că nevoile noastre nu contează pentru voi, și atunci nici voi nu mai contați pentru noi. O să vedeți, pe 5 iunie!


Dragii mei închei aici și vă rog să ne respectați măcar odată în viață. Să ne ascultați, să ne dați și nouă dreptul să ne implicăm în deciziile importante, că de 26 de ani hotărâți doar voi și s-a ales praful de țara și orașul ăsta!

Advertisements

Related posts

Consilierul Olariu, semnal de alarmă cu privire la copacii din zona centrală

Marius Parteni

Corupție în Primăria Pașcani: Dionisie Afloroaei, fostul consilier personal al primarului Dumitru Pantazi, a primit cadou un contract în valoare de 382.500 lei! (DOC)

Răzvan Grecu

La Pașcani va lua ființă Uniunea Asociațiilor de Proprietari

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site