RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Practicanții artelor marțiale și de aerobic au întocmit un memoriu pe care l-au adus în fața Consiliului Local

La finalul ședinței de Consiliu Local ce a avut loc astăzi la Primăria Municipiului Pașcani, primarul Dumitru Pantazi a adus în fața consilierilor un memoriu pe care Clubul de Arte Marțiale ”Long Ho” Pașcani l-a pus în atenția sa.

 

  

Acesta face referire la faptul că programul votat de către Consiliul de Administrație al Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” le-a oprit o serie de activități pe care ei le desfășurau, în special pecea de aerobic unde mai multe doamne și domnișoare din Pașcani făceau mișcare. Astfel, au fost strânse 131 de semnături din partea practicantelor din municipiu.

”Din partea grupului de doamne și domnișoare care au practicat mișcare de întreținere la sala municipală de sport din fața colegiului ”Mihail Sadoveanu” Pașcani, în cadrul Clubului “Long Ho” vă aducem la cunoștință următoarele: o parte dintre noi am început această activitate ca urmare a ofertei Clubului de a oferi gratuit pentru părinții copiilor înscriși, ședințe de gimnastică de întreținere. Ca urmare, datorită și calității ședințelor și-au exprimat dorința de a participa și persoane din afară și, astfel s-a ajuns din partea ambelor părți la ideea de a plăti participarea la ședințe. Acestea se țin în paralel cu ședințele de arte marțiale în zilele de marți și joi. Pentru noi  erau foarte importante deoarece ne permitea menținerea unui tonus bun pentru organism, un moment de relaxare și o oportunitate de a ne  reîncărca bateriile după mai multe zile de muncă, practic noi aveam acces la un bun aparținând întregii comunități. Având în vedere calitatea noastră de cetățene ale municipiului Pașcani, dorim să beneficiem de existența acestei săli, de asistența de specialitate acordată prin Clubul “Long Ho” și vă solicităm să întreprindeți demersuri pentru ca această sală de sport să poate fi utilizată de către noi,” se arată în memoriul înaintat către primar.

Memoriul a venit și din partea părinților copiilor practicanți de arte marțiale care susțin că din cauza noului program votat de CA ul școli, tinerii nu mai au unde să se antreneze. Doi membri ai Consiliului de Administrație ai școlii sunt Consilieri Locali și anume,  Dorin Nechifor-PNL  și Vasile Bălău- PSD. Cei doi au explicat felul în care s-a votat în CA ul școlii acest nou program de funcționare.

Dorin Nechifor  de exemplu a declarat că CA ul unității este format în proporție de 90% din colegi ai profesorilor care au venit cu inițiativa de a modifica programul sălii, Petru Angheluș și Radu Manoliu și astfel s-a votat în favoare profesorilor. Mai mult, acesta crede că ”a fost o conspirație a profesorilor de acolo”. Consilierul PNL, Marius Pintilie, a atras atenția primarului că l-a avertizat în urmă cu câteva luni despre faptul că se va ajunge la această situație când au decis ca sala să fie administrată de către Colegiu. În conculuzie, primarul a declarat că va monitoriza activitatea profesorilor de la “Sadoveanu” și că va căuta soluții ca din luna decembrie practicanții de arte marțiale și aerobic să aibă acces din nou în sala de sport. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cât costă un city break pe litoralul românesc. Turiştii primesc şi un voucher de reducere şi gratuităţi

Redacția

Gheorghe Vlasie de la ApaVital ar trebuie să fie concediat pentru că nu mai transmite încredere! Opoziția cere acest lucru!

Răzvan Grecu

Mesaj pentru primarul D. Pantazi: “Consultați pășcănenii când decideți în numele lor, al copiilor și viitorului lor”

Marius Parteni
Încarcă...