NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nimic nu l-a făcut să revină. Primarul refuză parada militară și tradiționala masă de 1 Decembrie. Inițiativa consilierilor a picat!

Drapelul Național al României ar trebui să nu fluture la Pașcani de 1 Decembrie, iar cetățenii municipiului ar proceda foarte corect dacă ar refuza să fie prezenți la evenimentele organizate de Primărie și Consiliul Local. Asta pentru că în municipiul nostru tradiția nu este respectată.

Ultimele speranțe în privința organizării paradei militare și tradiționala masă s-au năruit astăzi, după discursul primarului Dumitru Pantazi. Acesta s-a opus și inițiativei consilierilor PSD care au venit cu propunerea, în ședințele comisiei economic și juridic, ca pentru eveniment să fie alocată suma de 30.000.

“Ce să se rezolve? Ce facem cu banii? De unde îi luăm? Aveți aviz de la DSP pentru masă”, au fost întrebările care i-au înmuiat pe consilierii PSD care ieri susțineau că “tradiția trebuie continuată” sau că “regulile nu se schimbă în timpul jocului”. În momentul în care s-a supus dezbaterii această inițiativă, primarul s-a opus și a susținut că nu sunt bani, venind cu o altă propunere.

  

“Mai bine dăm niște tichete de sărbători, vor veni mulți oameni. Dacă se votează așa ceva, cei care aprobă să vină să se ocupe de organizare”, a mai spus primarul.

        
Propunerea nu a mai fost supusă la vot, așa că zbaterea celor din PSD rămâne doar un joc de imagine. Edilul local a mai încercat un tertip pentru a scăpa basma curată din această situație. El le-a spus consilierilor locali că ar fi trebuit să vină din timp cu o asemenea inițiativă.”Am întrebat la ședința trecută de ce nu aprobăm și programul pentru luna decembrie. Acum arătați spre noi, dar nu ne-ați ascultat”, a susținut Dorin Nechifor, consilier PNL.

Inițiativa consilierilor a picat și ea

Din dorința de a bloca orice inițiativă a aleșilor locali, primarul Pantazi a mutat atenția către demersul anunțat de către consilierul Marius Pintilie.”Am văzut că ați declarat, că faceți din banii dumneavoastră sau a consilierilor. Nu puneți consilierii într-o postură neplacută”, i-a transmis primarul.

Drept urmare nici din indemnizația consilierilor locali nu se va mai acorda tradiționala masă. La finalul ședinței de astăzi consilierul Marius Pintilie i-a invitat pe cei care doresc să susțină acest demers să rămână pentru a discuta despre organizare.
Inițiativa a picat deoarece celor din PNL  li s-au alăturat doar consilierii PP DD. Motivul pentru care s-a luat decizia a fost acela că din banii adunați nu se puteau realiza mai multe porții.   

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

RAGCL începe procedura de concediere a angajaților! Consilierii locali trebuie să valideze această decizie! Nu mai sunt bani de salarii!

Răzvan Grecu

Legendarul automobil Aro a fost reproiectat la Iaşi şi urmează să fie construit în atelierele Facultăţii de Mecanică

Redacția

Taxele și impozitele locale nu s-au majorat. Primarul Dumitru Pantazi a retras proiectul de pe ordinea de zi! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site