NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Poziţie fruntaşă în topul activităţii câștigată de un parlamentar pășcănean în legislatura 2013, realizat de Institutul de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, Florin Constantinescu a câştigat o poziţia fruntaşă în topul activităţii parlamentarilor români pentru legislatura 2013, realizat de Institutul de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică.

 

Principala reuşită a senatorului Florin Constantinescu a fost activitatea desfăşurată din poziţia de co-preşedinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova. Prin dialogul susţinut, întâlniri bilaterale atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău, România, reprezentată de delegaţia condusă de Florin Constantinescu, a contribuit la primul succes de proporţii al Republicii Moldova – parafarea Acordului de Asociere cu UE, reuşind să impulsioneze forţele pro-democratice şi pro-occidentale din Republica Moldova.  

Senatorul păşcănean Florin Constantinescu a  câştigat poziţia fruntaşă în acest top şi datorită activităţii din zona promovării imaginii României în contextul relaţiilor cu Extremul Orient, realizatorii topului amintind despre iniţiativa lărgirii dialogului la Forumul Economic bilateral, desfăşurat sub egida Parlamentului României şi vizitei delegaţiilor din Republica Populară Chineză.

Florin Constantinescu s-a mai impus atenţiei publicului şi prin Co-Preşedinţia Conferinţei Internaţionale, din aprilie 2013, dedicate relaţiilor cu Kazahstanul şi susţinută cu sprijinul Parlamentului României. Activitatea internă, în cadrul dezbaterilor parlamentare, nu a fost trecută cu vederea, astfel senatorul Florin Constantinescu a acumulat puncte şi la activitatea internă prin 34 de luări de cuvânt în plen, 133 de întrebări şi 22 de interpelări şi 8 iniţiative legislative.

Pentru realizarea acestui top, principalele elemente, luate în calcul, au fost: eficienţa activităţii de reprezentare internaţională, susţinerea oferită imaginii României în lume, eforturile depuse în vederea promovării diplomaţiei parlamentare, ca parte integrantă a diplomaţiei româneşti şi perfecţionarea rolul Parlamentului în strângerea relaţiilor internaţionale, în promovarea intereselor economice, politice şi culturale ale ţării noastre şi inaugurarea de noi dimensiuni în cooperarea parlamentară şi diplomatică cu alte state ale lumii etc.

Citește și {loadposition articlescategoryload} – Shortcut

 

loading...
Advertisements

Related posts

Afacerea din Liteni a consilierului Pleșca în atenția autorităților din Suceava (VIDEO)

Marius Parteni

„Samsarii” care falsifică actele maşinilor riscă până la cinci ani de închisoare

Redacția

Dosarele „Prima Casă” vor putea fi urmărite pe internet

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site