NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Poveştile însângerate care au şocat Capitala Moldovei. Criminalul interbelic care a ucis cu toporul 21 de persoane

Un basarabean stabilit în Iaşi este criminalul în serie cu cele mai multe victime demonstrate din istoria recentă a Capitalei Moldovei. Autorităţile au putut demonstra 21 de crime comise de Vasile Tcaciuc, numărul acestora estimându-se a fi mult mai mare.

Site-ul Wikipedia l-a inclus pe Vasile Tcaciuc, în lista criminalilor români cu cele mai multe victime. Aparent un infractor mărunt din perioada interbelică, bărbatul de origine basarabeană ascundea un secret terifiant. Curmase viaţa a zeci de persoane.

 Înainte de a-şi începe seris de crime, după cum chiar el a mărturisit atunci când a fost prins, asasinul şi-a confecţionat un topor special, care să nu-i alunece din mâini şi cu care a luat viaţa victimelor sale. Infractor de meserie, ironia sorţii a făcut ca în 1935, atunci când cadavrele lui Tcaciuc au fost descoperite, acesta să se fi aflat în arestul poliţtiei.

 Însă nu pentru crimă, ci pentru talharie şi jaf. Într-una dintre zilele acelui an, după ce a fost arestat, noul proprietar al imobilului în care locuise Tcaciuc era alertat de câinele său care zgâria duşumeaua casei. Omul a săpat în locul în care animalul lătra de zor descoperind sub podeaua locuinţei fostului proprietar, Vasile Tcaciuc, şase cadaver care fuseseră ucise într-un mod brutal, lovite cu toporul personalizat a lui Tcaciuc.

 „Macelarul” nu a recunoscut comiterea crimelor, însa s-a dat de gol dupa ce a fost pus faţă în faţă cu două dintre fostele sale concubine. Mărturia sa i-a şocat şi pe poliţişti. Pe lângă cele şase victime găsite în fosta sa locuinţă, Tcaciuc mai uciseseră alte douăzeci de persoane, printre care şi un copil. 21 dintre crime au putut fi demonstrate. Restul cadavrelor nu au putut fi găsite. În timpul reconstituirii uneia dintre crime, Tcaciuc a încercat să fugă şi a fost împuşcat mortal cu un pistol.

Articol integral pe www.adevarul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Gabriel Oprea susține introducerea unui stagiu de voluntariat în armată

Redacția

Pro şi contra pedepsei cu moartea

Redacția

Meritele medicilor vor fi răsplătite

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site