RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Povestea misteriosului monolit metalic dispărut de la Piatra Neamț a făcut înconjurul presei internaționale (Video)

Monolitul metalic amplasat ilegal pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ, într-o zonă unde se afla și cetatea dacică Petrodava, a dispărut, marți, pe 1 decembrie, la 4 zile de la instalarea sa. Apariția obiectului, precum și dispariția, au făcut înconjurul presei internaționale. Povestea este asemănătoare cu cea a monolitului metalic din statul american Utah.

Construcţia înaltă de aproximativ 3 metri, acoperită de semne circulare care par a fi făcute cu flexul, a apărut fără nicio explicaţie, pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ, având una dintre faţete orientată în direcţia Muntelui Ceahlău, potrivit Mediafax. În apropierea colinei se află şi ruinele fortăreţei dacice Petrodava.

Povestea este asemănătoare cu cea a monolitului metalic care a dispărut după 10 zile de la descoperirea sa, în mijlocul deșertului, în statul american Utah.

Dispariția structurii de lângă Piatra Neamț în data sărbătorită în cinstea Sfântului Andrei a stârnit imaginația oamenilor. Noaptea dinaintea acestei zile este asociată cu activități supranaturale precum lupi siniștri care pot vorbi și oameni care se transformă în vârcolaci, potrivit unui articol publicat de vice.com.

  

“Structura înaltă de aproape 3 metri a dispărut în liniște peste noapte, precum a fost ridicată săptămâna trecută”, a declarat, pentru Reuters, jurnalistul Robert Iosub, din partea publicației locale Ziar Piatra Neamț. Acesta a văzut structura.

“O persoană neidentificată, aparent un sudor local de slabă calitate, l-a făcut…acum tot ce-a rămas este doar o groapă mică acoperită de sol pietros”, au descoperit reporterii locali, potrivit acestuia.

monolit-batca-doamnei-romania-disparut-4

Structura de metal avea o sudură de proastă calitate, a mai spus el.

O purtătoare de cuvânt a poliției din Piatra Neamț, Georgiana Moșu, a declarat, pentru Reuters, că forțele de ordine investighează structura care a fost instalată ilegal într-o zonă arheologică protejată, pe 27 noiembrie.

Radioul public din SUA, NPR, îl citează pe primarul din Piatra Neamț: „Presupunerea mea este că niște adolescenți extratereștri, obrăznicuți și teribiliști, au plecat de-acasă cu OZN-ul părinților și au început să planteze monoliți metalici prin lume. Mai întâi în Utah și apoi la Piatra Neamț. Sunt onorat că au ales orașul nostru”.

Un reper important al celor două povești care îi face pe mulți cinefili curioși este filmul “2001: O odisee spațială”, (1968), în regia lui Stanley Kubrick. Producția cinematografică se bazează pe romanul lui Arthur C. Clarke. În film, un monolit extraterestru este un simbol recurent care pare să aibă un rol în evoluția speciei umane.

digi24

Related posts

Suceava | Peisaje de poveste cu trenul (Video)

Redacția

Bărbat accidentat mortal între stațiile CFR Pașcani și Lespezi

Marius Parteni

Nopți tropicale la Iași și zile caniculare. Avertismentul meteorologilor

Redacția
Încarcă...