RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Posturile vacante din sistemul public de sănătate vor fi ocupate mai ușor. Ce au stabilit reprezentanții Guvernului și ai sindicatelor din sănătate

Premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții sindicatelor din sănătate au stabilit debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, dar au discutat și despre „perspectiva creșterilor salariale” pentru cei din acest domeni.

Posturile vacante din sistemul public de sănătate vor fi ocupate mai ușor

Posturile vacante din sistemul public de sănătate vor fi ocupate mai ușor

Reprezentanții Guvernului, împreună cu premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții sindcatelor din sănătate au agreat o soluție mai simplă de ocupare a posturilor vacante din sistemul medical. Debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar va fi aplicată începând de anul viitor.

  

Guvernul va propune o soluție legislativă prin care fiecare post vacantat în sistemul public de sănătate să fie ocupat prin concurs, fără a mai fi nevoie de Memorandum adoptat în ședința de Guvern. Această măsură va simplifica procedura de ocupare prin concurs a posturilor vacantate din sistemul public de sănătate.

Soluția pentru tinerii angajați

Pe lista de discuții s-a numărat și găsirea unor soluții de angajare în sistemul public de sănătate a tinerilor medici specialiști. Perspectiva creșterilor salariale pentru angajații din sistemul de sănătate și eliminarea inechităților salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Viață de parlamentar: muncă mai puțină, bani mai mulți

Redacția

Klaus Iohannis: Compasiunea, iubirea şi generozitatea sunt cele mai preţioase daruri pe care le putem oferi semenilor noştri

Redacția

Dosar penal: 29 de tone de azotat de amoniu, stocate necorespunzător într-un depozit din Brăila

Redacția
Încarcă...