NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliția rutieră a primit radare cu laser ultraperformante

Opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat în dotarea Poliţiei Române. Modelele au camera video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi, anunță Poliția Română într-un comunicat.

 

 Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

 Cu ajutorul lor, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie, se arată în comunicat.

Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române vor folosi un astfel de aparat radar tip pistol, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere.

 Celelalte șapte aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic.

sursa www.stiridigi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Tânără din Iași, moartă într-un groaznic accident la Londra

Redacția

La volan cu o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat

Ema Roman

Femeia din Gâștești care și-a înjunghiat fiul de 16 ani, avea descernământ în momentul comiterii faptei. Ea a fost arestată vineri, pentru 29 de zile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site