NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliția rutieră a primit radare cu laser ultraperformante

Opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat în dotarea Poliţiei Române. Modelele au camera video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil astăzi, anunță Poliția Română într-un comunicat.

 

 Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

 Cu ajutorul lor, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie, se arată în comunicat.

Astfel, poliţiştii Secţiei de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române vor folosi un astfel de aparat radar tip pistol, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare a autovehiculelor care circulă pe aceste artere rutiere.

 Celelalte șapte aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cadrul D.G.P.M.B. şi Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic.

sursa www.stiridigi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Un șofer vitezoman a rămas fără permis la Miroslovești

Redacția

Dramă pentru un tată. Și-a găsit fiul spânzurat și nu l-a mai putut salva

Redacția

Primarul din Ruginoasa după decizia Curții de Apel:”Nu am fost reținut. Am fost trimis în fața judecătorului cu propunere de arestare”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site