RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Poliția Română, mesaj despre petardele de Sărbători. Care pot fi cumpărate și care sunt strict interzise

 

Politia Romana trage un nou semnal de alarma legat de petardele puse la vanzare, de Sarbatori. Care pot fi cumparate si care sunt strict interzise.

  

 

“Multe dintre obiectele pirotehnice mici pot fi considerate periculoase si pot rani. Protejati-va copiii si discutati cu ei despre riscurile pe care le pot aduce petardele sau artificiile. Ce puteti cumpara sau folosi, ca persoane fizice, sunt doar materialele pirotehnice din categoria F1, adica acele articole pirotehnice de divertisment, care prezinta un risc foarte scazut si un nivel de zgomot neglijabil si care sunt destinate utilizarii in spatii restranse. Petardele din categoria F1 nu trebuie sa contina mai mult de 2,5 mg de fulminat de argint.

Ieri, intr-o localitate din judetul Suceava, i-a explodat o petarda in mana unui copil de 10 de ani. Si nu este singurul caz. Atragem atentia asupra faptului ca folosirea articolelor pirotehnice de natura artizanala, a celor din categorii de risc ridicat, sau neluarea unor masuri de siguranta atunci cand sunt utilizate articolele pirotehnice comercializate in aceasta perioada, poate duce la accidente nedorite.

Este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea, catre publicul larg, a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4, a articolelor pirotehnice de scena (T1 si T2) si a altor articole pirotehnice din categoria P2. Totodata, in conformitate cu legislatia in vigoare, este permisa organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 si 4 NUMAI DACA exista acordul primariei, al inspectoratului pentru situatii de urgenta judetean si avizul inspectoratului judetean de politie”, a transmis Politia Romana pe Facebook.

sursa www.bzi.ro

 

 

Related posts

Cum s-a produs accidentul în care a murit Răzvan Ciobanu

Redacția

Momentul în care un șofer din Galați lovește în plin pietonii aflați pe o trecere. Doi tineri au fost transportați la spital (Video)

Redacția

Încă o schimbare pentru șoferii cu permisele suspendate. Legea e mai blândă

Redacția
Încarcă...