NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Politia animalelor incepe serios treaba. Va functiona in sediul DSV

Din 2014, Politia animalelor va functiona in cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Iasi (DSVSA), insa va actiona separat de Directie.

Politia animalelor va avea responsabilitati cu privire la asigurarea protectiei si bunastarii animalelor cu sau fara stapan, abandonate sau maltratate, a animalelor de ferma, a celor supuse testarilor stiintifice etc. “Sesizarile in acest domeniu vor fi solutionate de departamentul de Politie a animalelor impreuna cu inspectori special instruiti cu sarcini imperative. Atat controlul respectarii normelor sanitar-veterinare in vigoare, cat si puterea de a lua masuri pentru abaterile facute de la aceste norme, vor fi actiuni ce revin Politiei animalelor”, a declarat Nicolae Ivanciu, purtator de cuvant al DSVSA Iasi.

Tot in debutul acestui an, DSVSA Iasi implementeaza Registrul de Evidenta al cainilor cu stapan. Acesta vizeaza identificarea individuala si inregistrarea fiecarui animal si a evenimentelor din viata lui, a proprietarului acestuia, inregistrarea informatiilor veterinare si scoaterea din evidenta in cazul mortii animalelor.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Noi puncte antigrindină deschise în județul Iași, la Strunga, Sârca și Hălăucești.Acestea sunt complet funcționale

Redacția

Programul autobuzelor RAGCL Pașcani de Crăciun și Anul Nou!

Ema Roman

Vreme rece la început de săptămână

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site