NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PNL propune reînființarea cinematografului, în cadrul Casei de Cultură. Pintilie cere alianței PSD – PMP să voteze proiectul!

Pășcănenii s-ar putea duce în weekenduri la filme în municipiu, dacă consilerii locali de la putere, PSD și PMP, vor fi de acord cu un proiect de hotărâre inițiat de liberali. Aceștia doresc ca în cadrul Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” să fie reînființat cinematograful care a funcționat până la mijlocul anilor 90.

În acest sens, confom proiectului de hotărâre depus de consilierii PNL, de la bugetul local vor fi alocați 500.000 de lei pentru echipamente video și audio, iar conducerea Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” se va ocupa să obțină avizele necesare și să întocmească regulamentul privind funcționarea cinematorgrafului.

Am depus la registratura Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care dorim reînființarea cinematografului ca activitate în cadrul Casei de Cultură „Mihai Sadoveanu”. Vom aloca 500.000 lei pentru dotările tehnice. Este foarte important ca în weekend să fie proiecții de filme la Pașcani, pentru ca cetățenii să nu se mai ducă în alte orașe pentru a viziona un film. Sper ca majoritatea politică din Consiliul Local, PSD și PMP, să voteze acest proiect care este foarte important pentru cetățeni” , a declarat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Reamintim că înainte de 1989 și în primii ani de după Revoluție, la Pașcani funcționau două cinematografe: unul la Casa de Cultură și unul la Clubul CFR din zona vale. În momentul de față, mai multe localități din jurul municipiului nostru au cinematografe funcționale: Roman, Iași, Bacău sau Suceava, iar pășcănenii sunt nevoiți să se deplaseze în aceste locuri pentru a viziona un film.

Advertisements
Loading...

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Războieni

Redacția

Preţul la agentul termic va scădea începând cu 1 noiembrie

Ema Roman

Au fost finalizate lucrările de modernizare și igienizare la morga Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...