NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PNL propune reînființarea cinematografului, în cadrul Casei de Cultură. Pintilie cere alianței PSD – PMP să voteze proiectul!

Pășcănenii s-ar putea duce în weekenduri la filme în municipiu, dacă consilerii locali de la putere, PSD și PMP, vor fi de acord cu un proiect de hotărâre inițiat de liberali. Aceștia doresc ca în cadrul Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” să fie reînființat cinematograful care a funcționat până la mijlocul anilor 90.

În acest sens, confom proiectului de hotărâre depus de consilierii PNL, de la bugetul local vor fi alocați 500.000 de lei pentru echipamente video și audio, iar conducerea Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” se va ocupa să obțină avizele necesare și să întocmească regulamentul privind funcționarea cinematorgrafului.

Am depus la registratura Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care dorim reînființarea cinematografului ca activitate în cadrul Casei de Cultură „Mihai Sadoveanu”. Vom aloca 500.000 lei pentru dotările tehnice. Este foarte important ca în weekend să fie proiecții de filme la Pașcani, pentru ca cetățenii să nu se mai ducă în alte orașe pentru a viziona un film. Sper ca majoritatea politică din Consiliul Local, PSD și PMP, să voteze acest proiect care este foarte important pentru cetățeni” , a declarat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Reamintim că înainte de 1989 și în primii ani de după Revoluție, la Pașcani funcționau două cinematografe: unul la Casa de Cultură și unul la Clubul CFR din zona vale. În momentul de față, mai multe localități din jurul municipiului nostru au cinematografe funcționale: Roman, Iași, Bacău sau Suceava, iar pășcănenii sunt nevoiți să se deplaseze în aceste locuri pentru a viziona un film.

loading...
Advertisements

Related posts

Klaus Iohannis: Dacă situația se va înrăutăți nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

Redacția

Distribuitorii de energie, obligaţi să racordeze locuinţele fără lumină

Redacția

PNL despre proiectele de investiții propuse de primar: „Sperăm să nu rămânem cu promisiunile”. Pantazi: „Luăm în calcul toate oportunitățile”! (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...