NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Operatorul de salubritate Girexim ar putea fi amendat de Primărie

Reclamațiile cetățenilor cu privire la neridicarea deșeurilor de către operatorul județean Girexim au fost verificate ieri în teren, de către primarul Marius Pintilie. Iar concluzia edilului a fost ca operatorul să fie somat să respecte programul convenit de colectare a deșeurilor.

În conferința de presă organizată astăzi, primarul a explicat că ieri, Girexim trebuia să ridice deșeurile reciclabile în cartierele Lunca, Fântânele și Aerodrom, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Ieri am avut o vizită în oraș, în Luncă am fost și am verificat dacă se ridică acest gunoi selectiv, pentru că era ziua de ridicare a selectivului, ieri la Luncă. Am fost în cartierul Aerodrom, pentru că am primit reclamații că cei de la Girexim nu au ridicat ieri selectivul din acel cartier și am văzut și în Fântânele saci pe marginea drumului neridicați de către cei de la Girexim. Dimineață la prima oră am chemat salariatul Primăriei responsabil cu monitorizarea acestui serviciu și i-am dat dispoziție să someze pe cei de la Girexim. Dacă nu se conformează și nu intră în ritmul agreat de comun acord, adică să respecte exact programul comunicat cetățenilor, în perioada următoare vom trece dacă este cazul la sancțiuni,” a declarat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

În contextul respectării de către operatorii de servicii publice a obligațiilor , Pintilie a amenințat săptămâna trecută și ApaVItal că va fi amendată dacă nu aduce la starea inițială domeniul public după intervenții.

  
Advertisements

Related posts

Pașcaniul a pierdut într-un proces 16.500 de metri pătrați! Judecătorii spun că terenul a fost inclus ilegal în patrimoniul municipiului!

Răzvan Grecu

Pavele din banii europeni au ajuns în lacul Peștișorul! Primăria promite că le va recupera! (FOTO)

Răzvan Grecu

Consilierii PSD și PMP au aprobat delegarea unor servicii către ECOSERV SRL, fără a cunoaște situația economică a fostului operator!

Marius Parteni
Încarcă...