RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Plopii bătrâni din Pașcani dispar din peisaj și sunt transformați în lemne de foc

Copacii bătrâni de pe raza municipiului Pașcani care reprezentă un pericol pentru siguranţa oamenilor au fost tăiaţi sau urmează să fie tăiaţi de muncitorii de la Gospodăria Comunală cu avizul Compartimentului de Mediu. La cererea conducerii Centrului de Plasament Sf.Stelian au fost tăiați toți plopii care se aflau în zona clădirii. Aceștia aveau o înălțime apreciabilă, fiind cu mult mai înalţi decât casele de la sol din imediata vecinătatate și aveau o vârstă de peste 40 de ani.

 

În vara anului trecut, a avut loc un incident din cauza acestora. Creanga unui plop din incinta Centrului de Plasament Sfântul Stelian care era tăiată de către niște copii a căzut în capul unui trecător. Bărbatul a ajuns la Spitalul Municipal cu traumatisme minore.

  

La cererea Asociațiilor de Proprietari din municipiu în luna ianuarie angajații de la Compartimentul de Mediu au făcut o inventariere a copacilor care pun în pericol siguranța trecătorilor . Muncitorii de la Gospodărie Comunală vor acţiona zilele care urmează şi în cartierele din municipiu, acolo unde au fost sesizări din partea populaţiei pentru că sunt arbori bătrâni care ameninţă oricând să provoace accidente. Lemnele obținute în urma tăierii copacilor vor fi date persoanelor care au făcut cerere la Primăria Pașcani și le vor obține în urma unei anchete sociale.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Daune pentru trecutul de urmărit. Un bărbat care a lucrat în Depoul Pașcani a dat în judecată autorităţile pentru că a fost filat de Securitate

Redacția

Statul nu le mai dă bani cuplurilor care nu pot face copii. Nu mai sunt fonduri pe 2024

Redacția

Bal de caritate organizat de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi

Redacția
Încarcă...