Într-un peisaj politic marcat de provocări economice și sociale, parte dintre candidații la prezidențiale au prezentat deja viziunea lor pentru viitorul țării. Ce puncte comune sunt în propunerile acestora, dar și care sunt diferențele fundamentale care le definesc candidaturile. Vorbim despre Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Mircea Geoană (candidat independent), Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forța Dreptei) și George Simion (AUR).
Planurile pentru țară ale candidaților la prezidențiale. Foto: Facebook
Puncte comune
Cei șase candidați promit la unison investiții pentru dezvoltarea economică. Toți candidații pun accent pe atragerea de investiții pentru stimularea economiei românești, dar și pe crearea de locuri de muncă fie prin investiții, fie prin sprijinirea diverselor industrii. Nici unul dintre ei nu a uitat de Educație și Sănătate: Există un consens asupra necesității de a îmbunătăți accesibilitatea și calitatea sistemelor educațional și de sănătate.
De asemenea, cu toții vorbesc despre abordarea declinului demografic și sugerează măsuri pentru sprijinirea familiilor și stimularea natalității. Cap de listă pentru cei șase este și colaborarea interinstituțională: Există un acord general asupra importanței parteneriatului între diferitele niveluri ale guvernării și comunității.
Diferențe la aplicare
Sunt însă și multe diferențe între planurile pentru viitorul țării ale celor șase candidați.
» Citește continuarea pe pagina autorului