NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Planul Urbanistic General al municipiului Pașcani va fi prelungit până la actualizarea lui

Actualul Plan Urbanistic General al Municipiului Pașcani va fi prelungit. Aceasta este intenția administrației locale, până când va fi actualizat cel existent.

 

Discuțiile s-au purtat în ședința extraordinară a Consiliului Local, care a avut loc astăzi la Primăriei. Pe ordinea de zi s-a aflat proiectul privind inițierea demersurilor de actualizare a Planului Urbanistic General al municipiului Pașcani și al regulamentului local de urbanism.

  

Consilierul Claudiu Bodoașcă (PNL) a solicitat clarificări legat de ce anumse se va întâmpla până când va fi adoptat noul PUG, ținând cont că actualul expiră la finalul lunii martie.”Aș vrea să ne spună domnul primar ce se va întâmpla după perioada când expiră actualul Plan Urbanistic General. Se mai eliberează autorizații de construcție?”, a întrebat Bodoașcă.

Irina Jitaru, secretarul Primăriei și Consiliului Local, a susținut că se dorește prelungirea actualului  până la actualizarea.”Săptămâna viitoare vom avea cred o ședință în care vom propunere prelungirea. Putem face asta doar după ce adoptăm hotărârea privind demararea procedurilor de actualizare”, a spus Jitaru.

Primăria municipiului Pașcani și-a propus încă de anul trecut să actualizeze Planul Urbanistic General care a fost aprobat în anul 2009 de Consiliul Local, iar valabilitatea acestuia expiră luna aceasta.

Pentru această actualizare, primarul Dumitru Pantazi a prevăzut suma de 100.000 de lei în proiecția de buget pentru anul 2018. Deocamdată această documentație nu a fost înaintată spre aprobarea aleșilor locali.

Menționăm că, pe parcursul anului 2017, din cauza acestui Plan Urbanistic General ce conține restricții de construcții care nu mai sunt de mult actuale, au apărut mai multe situații, în care unele investiții au fost puse sub semnul întrebării.

 

Advertisements

Related posts

Prognoza meteo pentru luna octombrie 2019: frig la sfârșitul lunii

Redacția

Primăria promite subvenții pentru centrale termice, dar abia face calcule! Anul trecut o propunere similară a fost ignorată! Cum comentezi?

Marius Parteni

S-a terminat canicula ! Cod galben de furtună în toată ţara!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site