RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Piața imobiliară din Pașcani și împrejurimi: inflația și lipsa apartamentelor noi au dus la prețuri exagerate! 126.000 de euro pentru un apartament de 110 metri pătrați

Cei care doresc să locuiască în Pașcani sau în localitățile limitrofe și vor să investească într-un apartament sau o casă trebuie să plătească sume imense pentru o astfel de achiziție. Lipsa blocurilor noi, inflația din ultimii doi ani, dar și chiriile foarte mari au făcut ca prețul apartamentelor sau caselor să crească foarte mult.

De exemplu, un apartament cu 2 camere cu o suprafață de 63 de metri pătrați într-un bloc construit în anul 1987 are un preț de vânzare fixat la 64.000 de euro. Zona în care se află apartamentul scos la vânzare apartamentul este cea din proximitatea magazinului Penny din deal.

Un alt exemplu care arată că prețurile sunt foarte ridicate, este cel al unui apartament din apropierea sediului ANAF. Acesta are 3 camere desfășurate pe 110 metri pătrați, iar prețul este de 126.000 de euro. În acești bani vânzătorul transferă viitorului proprietar și dreptul de proprietate al unei boxe din blocul respectiv.

Prețuri nejustificat de mari sunt și în localitățile limitrofe Pașcaniului. Un exemplu este în comuna Ruginoasa unde un apartament cu 3 camere desfășurate pe 62 de metri pătrați costă 100.000 de euro.

  

Cât privește prețul caselor de la Pașcani și aici prețurile sunt ridicate. O casă cu etaj situată în cartierul Aerodrom care a fost ridicată în 2010 și care are 200 de metri pătrați utili este cotată la 225.000 de euro, bani în care intră și curtea de 500 de metri pătrați.

Tot în cartierul Aerodrom, o casă cu etaj, care are 120 metri pătrați și 400 de metri pătrați de curte, deservită de o stradă neasfaltată se vinde cu 170.000 de euro.

Astfel, dacă vă propuneți o achiziție imobiliară în această perioadă, trebuie să analizați cât mai bine prețul imobilului care vă place și să țineți cont că de la an la an costurile materialelor de construcție au fluctuații ce influențează prețul final al construcției. În prezent, prețurile de pe piața imobiliară din Pașcani se află la cel mai înalt nivel înregistrat până acum.

Menționăm că prețurile prezentate au fost luate de pe platforma OLX.

Related posts

Apel al administratorului public către pășcănenii admiși în programul Rabla Local!

Marius Parteni

Pașcani: Amendă de 12.500 lei pentru un bărbat care făcea propagandă electorală

Redacția

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (VIDEO)

Redacția
Încarcă...