NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Peste 70 de pășcăneni s-au adunat la Primărie. Proiectul privind revenirea serviciului de apă canal la Pașcani a fost retras de pe ordinea de zi (VIDEO)

Ședința de Consiliu Local de astăzi a avut o importanță majoră pentru populație, din acest motiv peste 70 de persoane s-au adunat în fața instituției pentru a lua parte la ședință.

 

Pe ordinea de zi a existat un singur proiect de hotărâre și anume, cel privind retragerea Unității Administrativ Teritoriale Municipiului Pașcani la Asociația de dezvoltare intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de alimentare cu apă și de canalizare A.R.S.A.C.IS (Asociația Regională a Serviciilor de Apă-Canal Iași) și delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare către S.C. PREST SERV APA S.A.

  

Din cauza numărului mare de cetățeni prezenți la ședință, aceasta a fost mutată în sala de seminarii. Aici, primarul Dumitru Pantazi a retras proiectul de pe ordinea de zi și a rămas să discute cu cetățenii.

Iată ce au declarat o parte dintre pășcănenii revoltați, reporterilor noștri, înainte de a intra la ședință.

Advertisements

”Să facă bine pentru populația Pașcaniului. Tot ce au promis că vor face, să facă pentru pășcăneni, noi i-am ales. Să voteze pe plan local să rămână apa,dacă nu,  să rămână ApaVital dar să facă contracte individuale”.

”Să revenim înapoi la contracte individuale, să putem plăti apa. Noi vrem să fie ai noștri locali, apa a fost a noastră ni s-a luat așa degeaba și nu cred că este normal”.

”Consilierii trebuie să voteze local, pentru noi, pășcăneni. Să rămânem ori la vechiul sistem ori să vină cineva să ne citească apometrele, iar noi să plătim facturile. Facturile le plătim fiindcă suntem conștienți”.

”Consilierii ar trebui să voteze în favoarea pășcănenilor. Noi i-am votat având bază că ne reprezintă și că ascultă doleanțele orașului. Cea mai mare greșeală a lor a fost în momentul în care au semnat să vină Apavital în orașul nostru. Trebuie să vorbească cu electoratul și apoi să facă demersurile mai departe și în același timp să spună și clauzele din contract fiindcă în mod sigur nu au spus toat clauzele din contract. Ei au venit cu surplusuri care a afectat un oraș întreg. Eu, spre exemplu ca să ajung cu apa până în baie trebuie să sparg peretele a trei camere”.

”Să lase apa cum a fost. Sa plece Apavitalul din oraș”, au replicat trei doamne revoltate.

”Consilierii locali își pot da demisia dacă nu vor să voteze pentru noi, pentru plecarea celor de la Apavital”.

”Noi am votat, noi îi dăm jos fiindcă nu se poate altfel. Ei sunt plătiți pe banii noștri, pe votul și pe banii noștri”.

”Consilierii locali trebuie să se gândească la pășcăneni, nu la interesele lor. Trebuie să știe că locatarii care locuiesc în scări de blocuri trebuie să plătească în continuare ca și până acum”.

Advertisements

{flv}diverse/Revolta primarie{/flv}

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lotul „AgroComplex” în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție: vezi primele decizii în dosar!

Răzvan Grecu

Împrumut aprobat! Fostul edil spune că ar fi procedat la fel, pentru cofinanțarea proiectelor europene

Marius Parteni

Şedinţa Bugetului pentru 2018 la Paşcani (VIDEO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site