NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcaniul a stat fără apă pe timp de noapte, din motive ascunse. Iată răspunsul ApaVital, la întrebări sensibile (DOC)

Operatorul ApaVital a renunțat să mai sisteze furnizarea apei pe timp de noapte, pentru utilizatorii din municipiul Pașcani, cu excepția acelor ore când apar intervenții, ca urmare a unor avarii. O situație contradictorie, dacă ținem cont de motivele invocate la momentul sistării apei pe timp de noapte, în intervalul orar 22.00 – 05.00.

O bună perioadă de timp, pentru refacerea rezervelor de apă, cetățenii municipiului au fost nevoiți să accepte situația, mai ales că seceta este una care se prelungește. Însă operatorul ApaVital, aflat sub presiune din cauza reacției consumatorilor locali, a găsit o portiță și nu mai oprește programul de furnizare. Întrebarea logică este următoarea: Ce s-a schimbat? Precipitațiile întârzie să apară, dar municipiul beneficiază de apă non-stop.

Gheorghe Vlasie, comunicatorul ApaVital, spune într-o postare pe facebook, în data de 14 august, cităm:”În cursul zilei de ieri s-a reuşit ca de la sursa Verşeni să se mărească cantitatea de apă extrasă cu câteva zeci de metri cubi pe oră, astfel încat în noaptea trecută nu s-a mai sistat apa. Astăzi se va realiza resetarea unora dintre pompele de la această sursă pentru creşterea volumului de apă extras. Dacă rezultatele vor fi cele aşteptate, se va continua furnizarea apei 24 de ore din 24″.

Pornind de la aceste afirmaţii, am solicitat conducerii operatorului ApaVital să explice care este adevăratul motiv legat de întreruperea furnizării programului de apă şi dacă afirmaţiile cu privire la rezerva de apă, mai stau în picioare.

“Care sunt adevăratele motive ce țin de restricţionarea programului de furnizare a apei potabile pentru consumatorii din Municipiul Pașcani? Sistemul de distribuţie a apei, pompele de care vorbeşte domnul Vlasie, nu sunt monitorizate?”, au fost întrebările noastre.

Răspunsul celor de la ApaVital a evitat anumite amănunte, mutând atenția pe programul de investiții care va începe în anul 2021.

“Motivul diminuării programului de furnizare a apei este reducere semnificativă a cantității de apă extrasă din puțurile de la captarea Moțca. Urmare existenței interconexiunii cu conducta care transportă apa extrasă din aducțiunea Verșeni, s-a putut suplimenta cantitatea de apă livrată utilizatorilor din municipiul Pașcani, astăzi peste 40% din apa livrată înspre municipiul Pașcani provenind din sursa Verșeni. Pentru asigurarea constantă a apei către utilizatorii din municipiul Pașcani, soluția cu impactul favorabil cel mai semnificativ este înlocuirea rețelelor de distribuție a apei, care se va realiza prin proiectul POIM, lucrări care vor duce atât la reducerea semnificativă a pierderilor din rețelele de distribuție, cât și la furnizarea apei cu presiune ridicată, inclusiv pentru locuitorii de la ultimele etaje ale blocurilor din municipiul Pașcani”, se arată în răspunsul ApaVital.

Concluzia finală ce poate fi trasă, este aceea că ApaVital a ținut pășcănenii fără apă din motive ce nu vrea să le explice. Dacă rezerva de apă din municipiu putea fi suplimentată cu cea de la Verșeni, de ce consumatorii din Pașcani nu au beneficiat de apă 24 de ore din 24? Este o altă întrebare la care nimeni pare că nu vrea să răspundă, la fel cum nici operatorul ori reprezentanții Primăriei Pașcani nu au dorit să clarifice acțiunile suspecte, surprinse de Actualitatea Tv în zona puțurilor de captare din zona Moțca.

Document

Advertisements

Related posts

Vreme caldă și ploi de vară, în acest weekend

Redacția

Programul activităților din luna decembrie: Colinde, spectacol cu animatori, Revelion în stradă și foc de artificii

Oana Cordoneanu

Municipiul sufocat de gunoaie: Utilajele operatorului local au cedat, iar colectarea a fost reluată abia azi. Cetățenii sunt supărați

Marius Parteni
Încarcă...