RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Persoanele care dețin mașini cu vechime de peste 15 ani ar putea plăti impozite mult mai mari, conform deciziilor pe care le pot impune primăriile

Valoarea impozitelor pentru mașinile care au o vechime de peste 15 ani ar putea ajunge și la 900 de lei pe an, deciziile urmând să fie dispuse de primării, relatează protv.

În același context, autoritățile plănuiesc să îi ajute pe cei cu posibilităţi financiare mai reduse să îşi schimbe maşinile vechi. Se discută despre acordarea unor subvenții de aproximativ 3 mii de euro. Măsurile sunt discutate la nivelul Guvernului, pentru a descuraja importul de maşini la mâna a doua.

În România sunt în total 8 milioane de mașini. 4 din zece mașini au mai mult de 17 ani, spune ministerul mediului, Tanczos Barna. Adică este un parc auto extrem de bătrân. Pentru Comparaţie media vârstei unei mașini din România este cu cinci ani mai mare decât a unei mașini din Uniunea Europeană.

Parcul auto a îmbătrânit accelerat după ce România a scos orice formă de descurajare a importurilor de autoturisme vechi, spune ministrul mediului.

  

Barna Tanczos mai arată că Uniunea Europeană este în pragul unei revoluţii auto, pe care românii nu o conştientizează.

Din 2035, Comisia Europeană îşi propune ca toate modelele vândute de dealerii auto în Uniune, inclusiv în România,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Marius Vasiliu, fost secretar de stat USR, despre schimbările pe care România vrea să le opereze în PNRR: ”România nu poate elimina reforme de bază cum ar fi pensiile speciale sau salarizarea/ Cea mai bună opțiune: Implementarea PNRR așa cum a fost aprobat”

Redacția

Supercupa României: Farul vs Sepsi – Repetiţie pentru Europa

Redacția

Salariul minim brut crește în 2023, dar tot rămâne unul dintre cele mai mici din UE / Topul țărilor care garantează mai mulți bani pentru angajați

Redacția
Încarcă...