NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Permisul de sofer schimbat inainte de 19 ianuarie va expira la aceeasi data ca cel vechi

Coada de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iasi a atins ieri un „maxim” istoric. Ca in vremurile ceausiste cand se aducea salam la alimentara din colt, iesenii s-au bulucit cu sutele ca sa-si schimbe permisul de conducere fara a plati fisa medicala.

Iar coada a ajuns pana in apropierea Bulevardului Primaverii. Conform legislatiei, incepand cu data de 19 ianuarie, pentru preschimbarea permisului de conducere, solicitantul trebuie sa aiba la dosar si fisa medicala. Multora le este teama ca ar putea fi respinsi la examinarea oftalmologica. Altii nu vor sa achite contravaloarea fisei medicale, sustinand ca mai pierd timp si la cabinetul medical. Ieri, in mijlocul multimii, si-a facut aparitia comisarul Tudor Minea, seful SPCRPCIV, care a incercat sa le ofere informatii solicitantilor.

„Mi-am schimbat numele si vreau sa-mi schimb si permisul, desi acesta expira in 2016”, a spus o persoana de la rand. „Aveti posibilitatea de a veni si dupa data de 19 ianuarie cand, fara a fi necesara fisa medicala, vi se va elibera un nou permis de conducere cu aceeasi valabilitate a celui vechi”, a raspuns comisarul Minea. In cazul celor care au pierdut permisul sau care il au deteriorat, seful serviciului le-a explicat faptul ca „dupa data de 19 ianuarie, fara a vi se cere fisa medicala, se vor elibera permise noi cu aceeasi valabilitate a celui pierdut sau deteriorat”.

 Multi dintre cei care se aflau la rand au parasit institutia, urmand sa revina dupa data amintita. In cazul conducatorilor auto care au obtinut permisul de conducere in alt stat, unde sunt rezidenti, Tudor Minea le-a spus ca „verificarile necesare pentru preschimbarea permisului cu unul romanesc dureaza pana la 90 de zile. In aceasta perioada se elibereaza adeverinte care atesta faptul ca permisul a fost depus la noi pentru preschimbare, dar fara drept de conducere. Pentru a scurta perioada, este necesara prezentarea la ghiseu a unor documente eliberate de institutiile specializate din tara de rezidenta care sa ateste ca nu vi s-a interzis dreptul de a conduce si ca permisul nu a fost suspendat. Cu aceste documente, noul permis se elibereaza in maxim doua zile”.

Au fost destule persoane care au sustinut ca au permis de conducere de profesionisti care expira in doua, trei luni si ca au nevoie de noul permis pentru a putea continua munca de sofer in continuare. „Pentru soferii profesionisti chiar si inainte de data de 19 ianuarie este necesara fisa medicala”, a punctat comisarul Minea. Multi dintre cei care achitasera taxele la CEC si care nu mai doreau preschimbarea permisului au intrebat cum isi pot recupera banii. „Mergeti la ghiseu, spuneti lucratorului acest lucru, vi se va stampila si semna chitanta dupa care mergeti la CEC sa vi se elibereze banii”, a precizat comisarul Minea. In mai putin de o ora, multi ieseni au parasit coada infernala.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Soluții diferite date de Tribunalul Iași pe tema datoriilor ApaVital către Prest Serv Apa (DOC)

Răzvan Grecu

Brazi confiscați de polițiști! Ce trebuie să știți pentru a nu avea probleme cu oamenii legii

Ema Roman

Lăcomia de hiene a băncilor i-a lăsat pe unii ieșeni și fără casă şi fără bani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site