RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Permise false depistate la controlul de frontieră

Poliţişti de frontieră vasluieni efectuează cercetări cu privire la trei tineri care au prezentat la controlul de frontieră permise de conducere false.

 

  

 

* În data de 03 ianuarie a.c., s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare intrării în ţară, cetăţeanul din R. Moldova Ion D., în vârstă de 24 de ani și Iulian C, cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 26 de ani, ambii conducând autoturisme marca Mercedes.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permiselor de conducere prezentate la controlul de frontieră, similare celor eliberate de autoritățile din R. Moldova, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că documentele nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false total.

În legătură cu cele constatate, cei doi tineri au declarat că au obținut documentele de la conaționali, ale căror date nu le cunosc, după ce au achitat suma de 300 de euro, fiecare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și instigare la fals material  in inscrisuri oficiale.

 În data de 03 ianuarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru un control, pe raza localității de frontieră Vetrișoaia, un autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în România, condus de vasluianul Nicușor P., în vârstă de 23 de ani.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor spaniole.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În urma verificărilor efectuate s-a concluzionat că tânărul  nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:             

Inspector principal de poliţie MIRICĂ IRINA

 

 

 

Related posts

Autoturism de lux BMW furat din Franta, depistat de politistii de frontiera

Redacția

Poliţişti ameninţaţi cu moartea, în drum spre Socola

Redacția

37 de șoferi, jefuiți la drumul mare

Redacția
Încarcă...