RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pericol pentru şoferi la calea ferată de la Blăgeşti!

Atenţie şoferi atunci când ajungeţi în zona barierei de la trecerea peste calea ferată din suburbia Blăgeşti. Circulaţi cu atenţie şi respectaţi indicatorul STOP, indiferent dacă semnalele luminoase sunt sau nu în funcţiune.

 

De câteva săptămâni, lumina alb intermitentă, cea care anunţă şoferii că sistemul funcţionează, nu se mai aprinde. La faţa locului au fost solicitaţi şi poliţiştii care au constatat problema şi au cerut lămuriri din partea celor de la CFR.

  

Conform reprezentantului de la Departamentul de Semnalizare, Centralizare Bloc Linii, nu este vorba despre o defecţiune, ci despre faptul că se fac lucrări pe firul doi al căii ferate, Ruginoasa Paşcani, motiv pentru care instaţia a fost deconectată.

“Între Paşcani şi Ruginoasa se execută o lucrare pe linia curentă 2, care este permanent închisă, fapt pentru care instalaţia SAF de la km 2 plus 663 este scoasă din funcţie pentru că pe acolo se circulă şi la stânga şi la dreapta. În situaţia asta se apasă un buton şi dispare indicaţia de alb. Cei care vin în zonă trebuie să ia în considerare următoarea indicaţie, şi anume Stopul. Trebuie să oprească, să se asigure la stânga şi la dreapta şi să treacă pasajul. Numai dacă sunt aprinse luminile roşii trebuie să aştepte până vine trenul. Este o linie închisă pe care se plimbă locomotiva cu muncitorii, iar dacă am lăsa lumina albă, ar intra în conflict cu calea ferată”, a declarat Ion Jipa, şef district Semnalizare, Centralizare Bloc Linii.

Firul care este în circulaţie, deschis pentru trenuri, declanşează luminile roşii. Luminile albe nu vor fi puse în funcţiune până nu se va deschide linia 2 Ruginoasa – Paşcani, adică pe data de 9 septembrie. Până atunci, circulaţi cu atenţie sporită. 

{jcomments off}

Related posts

Accident la intersecția de la Constructorul

Teona Gherasim

Tânăr din Iași, dat dispărut, găsit spânzurat

Redacția

Început de an cu ghinion pentru un bărbat din Hălăucești. A ajuns la spital, după ce a fost lovit cu toporul în cap de concubină

Irina Gherasim
Încarcă...