NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Percheziții cu mascați la casele unor romi de pe strada Unirii. Cinci persoane reținute!

Cinci persoane de etnie romă au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, după opt descinderi care au vizat mai multe imobile. Persoanele sunt acuzat de  comiterea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și violare de domiciliu.

 

Ieri dimineață, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Pașcani, susținuți de o grupă operativă pregătită pentru intervenții în forță, au descins la mai multe imobile de pe strada Unirii și din cartierul Fâtânele. În total au fost opt percheziții domiciliare. Oamenii legii au avut informații că acolo se ascund autorii unor furturi din mai multe locuințe din Pașcani.

 Furturile au fost comise în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017. Vorbim de patru persoane care au depus reclamații la Poliție. Indivizii care au dat spargerile  au preferat case nelocuite. De aici au sustras bunuri de valoare, cum ar fi aparatură electronică, uși, haine, obiecte sanitare sau bijuterii.

 În ura perchezițiilor, oamenii legi susțin că au recuperate 75% din bunurile declarate ca fiind dispărute, de către păgubiți. Cele cinci persoane reținute sunt Simplon Bradu (recent eliberat), Constantin Ispir, Florin Stănescu, Marian Catinca și Ionel Căpraru. Vizate au mai fost Racovia Bradu, Iulia Cășuneanu și Ionuț Buzatu.

Persoanele reținute sunt acum în fața procurorului de caz. Cum o parte dintre ei sunt recidiviși cel mai probabil se va formula către instanța de judecată propunerea de arestare preventivă. Împotriva altora ar urma să fie dispuse alte măsuri.

În cazul lui Simplon Bradu acesta este acuzat și de furtul autoturismului abandonat săptămâna trecută pe strada Gării.  

„Cinci tineri, cu vârste de până în 28 ani, sunt bănuiţi că, în perioada decembrie 2016-ianuarie 2017, ar fi sustras din locuinţe şi o casă în construcţie situate pe raza mun. Paşcani, bunuri precum: scule electrice, o motopompă, două combine audio, un televizor, un cojoc, covoare, o cabină de duş, o chiuvetă, 3 uşi de interior, obiecte de mobilier, etc”, conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi. 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

POMI DE CRĂCIUN, CONFISCAŢI DE POLIŢIŞTI

Redacția

Campanie de informare şi prevenţie în şcolile din Paşcani. Elevii au aflat riscurile la care se expun din faţa calculatorului

Ema Roman

Numarul accidentelor rutiere la nivelul județului Iași a crescut în 2019

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site