NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

PDL BOICOTEAZĂ referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu

Colegiul Director al PDL a decis astăzi să boicoteze referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi va îndemna alegătorii să nu vină la vot.

Colegiul Director al PDL a decis astăzi să boicoteze referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi va îndemna alegătorii să nu vină la vot.

În urma discuţiilor purtate între preşedintele suspendat Traian Băsescu şi conducerea PDL, democrat-liberalii vor trimite reprezentanţi în secţiile de votare pentru a urmări modul în care se votează. Surse din partid  că decizia a fost luată cu 59 de voturi “pentru” şi o abţinere.

  

“Este o prostie formula asta cu lovitură de stat, ce lovitură de stat? Care este soluţia mai bună decât un referendum? Boicotul este o atitudine laşă a unor oameni care resping căile democratice”, a declarat la Realitatea TV, Ion Iliescu.

Advertisements

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat la finalului Colegiului Director deciziile luate de conducerea democrat-liberalilor.

“PDL nu poate valida un şir de neregulil şi abuzuri ale USL. Rugăm cetăţenii să nu participe la o astfel de mascaradă pusă în scenă de USL. PDL nu-şi va retrage reprezentanţii din secţiile de votare. Ne vom strădui să limităm frauda, vom avea un om în secţia de votare”, a declarat liderul PDL.

Blaga i-a cerut ministrului de Interne, Ion Rus, să ia toate măsurile pentru a stopa frauda la referendum.

“Nu credeam că o să avem secţii în restaurante, în hoteluri, la munte şi la mare. Cer ministrului de Interne să asigure filtre în toate judeţe, la fel ca în 2009. La alegerile prezidenţiale am avut camere de luat vederi în secţiile de votare, declaraţii pe proprie răspundere pentru cei din secţiile speciale. Acum amestecă listele pentru a nu ne putea vedea turismul electoral”, a subliniat liderul democrat-liberalilor.

Advertisements

sursa: gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Guvernul va rechiziţiona fabrica Hexi Pharma. Florin Cițu a confirmat

Redacția

SURSE – Liderii PSD i-au decis SOARTA lui Sorin Grindeanu

Redacția

Deputatul Vasile Axinte este unul dintre inițiatorii proiectului de lege, ce prevede ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală nelucrătoare

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site