NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Mandatele aleșilor locali au fost prelungite până la 1 noiembrie iar Parlamentul va decide data alegerilor. Legea a fost adoptată

Camera Deputaților a adoptat, luni, decizional, proiectul de lege care prelungește mandatele primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale şi judeţene până la 1 noiembrie. Același proiect reglementează că Parlamentul va stabili data scrutinului electoral pentru locale.

Actul normativ a trecut cu 204 voturi „pentru”, 3 “împotrivă”, 66 de abțineri și un deputat care nu a votat.

Data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.

Advertisements

Curtea Constituțională a decis că data alegerilor trebuie stabilită de către Legislativ. Derogările de la cadrul normativ firesc al duratei mandatelor autorităţilor publice alese nu pot fi realizate decât de Parlament, care este organul reprezentativ suprem al poporului român, notează CCR în motivarea deciziei.

Advertisements
  

DIGI24

Advertisements
Advertisements

Related posts

100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.Importanța și necesitatea reconstruirii podurilor de peste Prut

Redacția

Unul dintre membrii delegației AUR, care se întâlnește cu președintele Iohannis, a fost condamnat cu amendă penală pentru lovire

Redacția

Mai mulţi membri PSD s-au prezentat, luni, la DNA în semn de susţinere faţă de Liviu Dragnea, audiat de procurori

Redacția
Încarcă...