NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

30 de șomeri formați prin ALOFM pentru a-și începe o afacere

Punct final pentru două cursuri de formare profesională organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în colaborarea cu cea locală. Astăzi, 24 iulie, un reprezetant al agenției județene s-a deplasat la Pașcani pentru a înmâna celor 30 de absolvenți certificatele de absolvire.

În cadrul acestui proiect aceștia au primit și o subvenție în valoarea de 400 de lei, bani cu care să își deschidă o societate comercială sau o întreprinderea familială.

Cele două calificări au fost de lucrător în comerț și în structuri de construcție. Acestea s-au desfășurat anul trecut în perioada iunie-august și au fost destinate șomerilor sau persoanelor aflate în evidențele Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă. De asemenea printre absolvenți se numără și tineri care au urmat cursurile unei forme de învățământ  dar nu au diplomă de studii. 

  

Andrei Norica, coordonator formare în cadrul acestui proiect din partea agenției județene, susține că astfel de cursuri se vor mai desfășura și anul acesta. Cei interesați se pot prezenta la sediul ALOFM Pașcani pentru a studia oferta.

Advertisements

Related posts

A dispărut viceprimarul Gabriela Nedelcu! Nimeni din Primăriei nu spune oficial de ce a lipsit azi de la muncă! Primarul este în concediu, Pașcaniul nu are șef!

Răzvan Grecu

Pantazi refuză să suporte de la buget, cheltuielile pentru dezinsecție și deratizare. Proiectul PNL este legal. Iată confirmarea!

Marius Parteni

Județul Iaşi, sub cod galben de ger. Temperaturi până la -20 de grade

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site