RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

30 de șomeri formați prin ALOFM pentru a-și începe o afacere

Punct final pentru două cursuri de formare profesională organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă în colaborarea cu cea locală. Astăzi, 24 iulie, un reprezetant al agenției județene s-a deplasat la Pașcani pentru a înmâna celor 30 de absolvenți certificatele de absolvire.

În cadrul acestui proiect aceștia au primit și o subvenție în valoarea de 400 de lei, bani cu care să își deschidă o societate comercială sau o întreprinderea familială.

Cele două calificări au fost de lucrător în comerț și în structuri de construcție. Acestea s-au desfășurat anul trecut în perioada iunie-august și au fost destinate șomerilor sau persoanelor aflate în evidențele Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă. De asemenea printre absolvenți se numără și tineri care au urmat cursurile unei forme de învățământ  dar nu au diplomă de studii. 

  

Andrei Norica, coordonator formare în cadrul acestui proiect din partea agenției județene, susține că astfel de cursuri se vor mai desfășura și anul acesta. Cei interesați se pot prezenta la sediul ALOFM Pașcani pentru a studia oferta.

Related posts

Furnizarea apei va fi întreruptă pe străzile Ștefan cel Mare, C. Neculce , E. Stamate, din Pașcani

Redacția

Străzile municipiului, pline de bălți: “Investiții, nu vorbe! “Sau “Vorbe, nu investiții!”

Marius Parteni

Prefectul judeţului reia audienţele la Paşcani!

Ema Roman
Încarcă...