NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Patronii Remar Pascani au intrat in cursa pentru operatorul CFR din Bulgaria

Grup Feroviar Roman (GFR) a cumparat recent documentele de privatizare a companiei bulgare de transport feroviar de marfa BDZ Cargo, analizand actele si efectele unei eventuale tranzactii, a anuntat compania din grupul Grampet, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica.

“Grup Feroviar Roman (…) a cumparat in nume propriu documentele de privatizare ale BDZ Cargo. in prezent, Grup Feroviar Roman analizeaza aceste documente de privatizare, precum si impactul pe care privatizarea o va avea asupra GFR-Grampet Group”, se arata intr-un comunicat al companiei. GFR detine si pachetul majoritar de actiuni al firmei Remar Pascani.

Noua companii au cumparat documentele pentru procedura de privatizare a BDZ, a anuntat marti Agentia pentru Privatizare din Bulgaria, la expirarea termenului limita, potrivit agentiei bulgare de presa Novinite. Pe langa Grup Feroviar Roman, documentele de privatizare au fost cumparate de trei companii din Bulgaria – First Investment Bank, Bulgarian Ship Company si Bulgarian Railway Company – precum si de alti cinci investitori care au actionat prin intermediul unor firme de avocatura. Companiile care vor sa participe mai departe in procesul de privatizare au termen pana la sfarsitul lunii ianuarie sa completeze si sa transmita documentatia necesara. Ulterior, pana la 12 martie trebuie sa transmita o oferta angajanta si sa constituie un depozit. La finele lunii decembrie presa bulgara a anuntat ca sapte investitori sunt interesati sa preia divizia de marfa a BDZ, printre care compania rusa de stat RZD si Grup Feroviar Roman. RDZ a solicitat atunci o prelungire a termenului pana la care pot fi depuse oferte, deoarece sarbatorile de iarna au intarziat pregatirea documentelor necesare. Agentia de privatizare din Bulgaria a relansat in noiembrie procedura de licitatie pentru divizia de marfa a BDZ, dupa ce prima incercare de vanzare a esuat. La cea de-a doua licitatie pot participa numai investitori strategici si din sectorul financiar. Pretul minim de vanzare al BDZ a fost redus la 100 de milioane de leva (51 milioane de euro) de la 200 milioane de leva (102 milioane de euro) la prima incercare de privatizare, potrivit Novinite.

Sursa Ziarul de Iași

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Programul Prima Casă s-ar putea prelungi

Redacția

Mai multe societăţi din Pașcani ale căror acţiuni se tranzacţionau pe piaţa Rasdaq şi-au luat adio de la Bursă

Redacția

Poşta pentru pachete cu mâncare. La concurenţă cu CFR, doi tineri din Iaşi au înfiinţat un sistem de curierat dedicat exclusiv studenţilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site