NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pășcănenii au făcut sport pentru un scop umanitar. Aproximativ 200 de oameni la „Mișcarea înseamnă viață”! (Foto)

În spiritul unui scop umanitar, 200 de pășcăneni au făcut astăzi sport pe Stadionul Municipal. A fost un act de ajutorare a doi elevi din oraș, bolnavi de leucemie dar și a victimelor incendiului din capitală.

 

 

  

 

 

Evenimentul a debutat cu o slujbă de rugăciune oficiată de către părintele Dumitru Cristea și protopopul Pavel Postolachi, pentru cei aflați în suferință.

Programul a continuat cu 30 de minute de antrenament funcțional, în care pășcănenii au făcut exerciții deopotrivă cu organizatorii. La sfârșit, cei care au dorit și au putut să ofere o donație, au făcut asta în urna destinată strângerii de fonduri. Suma totală este de 2.815 lei.

Activitatea a fost un succes mai ales că și vremea a fost una însorită și potrivită mișcării în aer liber. 

Mișcarea înseamnă viață” a fost organizată la inițiativa lui Andrei Doroftei, profesor de Educație Fizică din oraș. Acesta, împreună cu mai mulți parteneri și voluntari au creat o activitate sportivă caritabilă, menită să ajute doi elevi de la Colegiul „Unirea”, bolnavi de leucemie. Totodată, o parte din fondurile strânse vor ajunge la victimele incendiului din Capitală.

COMUNICAT DE PRESĂ

Duminică 8.11.2015, a avut loc a V-a  ediție a proiectului “Mișcarea  Înseamnă Viață” , de data aceasta fiind în scop caritabil. Coordonatorul evenimentului a fost domnul profesor Andrei Doroftei de la LiceulTeoretic “Miron Costin” Pașcani  alături de Asociația ROIS – Ready to Open Intercultural Spaces.     

Scopul acestei ediții a fost unul caritabil, dorind să se strângă  fonduri pentru 3 situații: victimile ce sunt în spitale în urma incidentului de la Clubul Colectiv, din București și pentru doi elevi bolnavi de leucemie de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea. Realizarea întregului eveniment a fost posibilă datorită parteneriatelor încheiate cu Liceul  Teoretic “Miron Costin” Pașcani, Primăria Pașcani și Clubul Sportiv Municipal Pașcani.

De asemenea , evenimentul a fost sprijint de 40 de voluntari de la toate școlile din oraș, Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea, Colegiul Național Mihail Sadoveanu, Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc”, Liceul Economic Tehnologic „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială “Iordache Cantacuzino”, Centrul de Studii “Ștefan cel Mare și Sfânt ” Pașcani, școlile gimnaziale din împrejurimi, Cercetașii României, Șansa 2010, Lumină și Dar, Asociția Gipsy Eye, Protopopiatul Pașcani, Crucea Roșie, Re-brand Yourself, S.C. Max Print S.R.L, Florăria Anemona, Cofetăria Alcazar, S.C. GROSSSOUND S.R.L  și  oamenii din comunitatea locală. Prezența în media a acestui eveniment a fost realizată de  Actualitatea Tv și Bit Tv.

Aqua Carpatica a sponsorizat cu apa necesară în timpul antrenamentului. Au fost prezente și echipaje de la Serviciul de Ambulanță Pașcani, Jandarmeria Pașcani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Pașcani și Poliția Municipală Pașcani.

Evenimentul a început la ora 13:15 cu o slujbă oficiată de Părintele Protopop Pavel Postolache și Părintele Dumitru Cristea.  Ulterior, dl. Professor Andrei Doroftei a dat startul unui antrenament funcțional cu 150 de participanți. Aceștia erau de diferite categorii e vârstă, mobilizându-se exemplar pe toată durata antrenamentului și au terminat cu zâmbetul pe buze. După încheierea antrenamentului au început donațiile.

Evenimentul a durat aproximativ 1h :15, suma totală adunată fiind de 2815 RON. Acești bani vor fi direcționați spre conturile aferente pentru cele trei cazuri: o treime va fi alocată pentru Campania “Nouă ne pasă, împreună dăruim speranță” declanșată de Pro Tv și Crucea   Roșie, o treime va fi pentru Anghel Loredana Vasilica, eleva bolnavă de leucemie și cealaltă treime pentru un alt caz de leucemie, a unui băiat, ambii fiind elevi la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea.

 Evenimentul și-a propus mobilizarea pășcănenilor la o mișcare fizică și emaptică, ambele fiind esențiale într-o comunitate. Mulțumiri tuturor celor implicați, prezenți și vă așteptăm la ediția următoare.

Advertisements

Related posts

Salariul mediu net a ajuns în Iaşi la 2.243 de lei

Redacția

Bilanţ îngrijorător la Parchet: Numărul infracțiunilor săvârșite de minori este în creștere

Ema Roman

Bunica Elena are nevoie de orice mic ajutor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site