RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pășcăneni, protejați-vă locuințele! Apartamente sparte în decursul a două zile

Tupeul hoților pare să nu aibă limite. În decursul a două zile, două apartamente din municipiul Pașcani au fost sparte în plină zi.

Prima plângere a fost depusă la Poliție pe data de 11 februarie, de Ovidiu M. în vârstă de 55 de ani, care locuiește într-un bloc de pe strada Dragoș Vodă. Liliana H., în vârstă de 51 de ani este a doua victimă, care locuiește pe strada M. Kogălniceanu, iar hoții i-au spart apartamentul pe 13 februarie. Din locuința lui Ovidiu M. au furat lei, euro, aur și un laptop, toate în valoare de 5.000 lei, iar din apartamentul femeii 300 de lei. Conform polițiștilor, aceștia au un cerc de suspecți, în ambele cazuri s-a acționat acolo unde la intrare erau uși din lemn, au folosit o șurubelniță pentru deschiderea ei prin ruperea butucului şi au furat obiecte de mici dimensiuni. Este posibil ca în ambele infracțiuni hoții să fie aceiași. Și săptămâna trecută, alte două apartamente au fost sparte în municipiul Pașcani, tot în plină zi, iar hoții au rămas neidentificați.

 Polițistii sfătuiec pășcănenii să țină cont de o serie de sfaturi pentru a nu pica victime unor astfel de infracțiuni.

  

Foarte multe spargeri au ca punct de plecare uşa principală de acces a locuinţei, de aceea este primul obiectiv de asigurat. Intrarea în locuinţă trebuie asigurată cu uşi solide, metalice sau confecţionate din materiale rezistente, care să fie prevăzute cu încuietori sigure.

Advertisements
Advertisements

Dacă locuinţa se află la parter trebuie asigurată cu gratii la ferestre. Este bine ca sistemul de prindere al acestora să fie în interior pentru a nu da posibilitatea infractorilor să le desfacă. Nu trebuie permis accesul în locuinţă al comis-voiajorilor. La plecarea de acasă pentru perioade mai lungi de timp, cercul persoanelor care cunosc date despre plecare şi perioada de timp în care nu e nimeni acasă este bine să fie limitat. Trebuie lăsat la vecini de încredere un număr de telefon unde puteţi fi găsit. Este de evitat oferirea de informaţii despre vecini persoanelor necunoscute.Sumele mari de bani nu se ţin în casă, neasigurate. Nu e bine de lăsat impresia deţinerii acestor sume sau a unor  bijuterii de valoare. La plecare se închid bine toate căile de acces în casă. Este bine ca locuinţa să fie asigurată cu un sistem de alarmă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

40 de agenți economici au fost controlați de polițiști. Țigări confiscate de la o societate din Pașcani și gestionar sancționat cu 500 lei

Redacția

Bărbat condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a înjunghiat soţia de mai multe ori în gât

Redacția

Adolescent de 17 ani acuzat de violare de minori, lăsat în libertate

Redacția
Încarcă...