RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Un tânăr din Pașcani uimește lumea pasionaților de Off-road. Iată cine este și performanțele reușite (Video Concurs)

A fost adeptul sporturilor cu motor, încă din copilărie, însă doar în calitate de spectator. Și-a dorit să facă un sport de performanță, pe patru roți, dar nu a găsit susținere, datorită riscurilor la care s-ar fi supus practicându-l. Acum, a câștigat trofeul la Trial Târgovişte și ne vorbește despre ce înseamnă Off-Road pentru el. 

 

  

Cosmin Jugrin se descrie a fi o fire spontană și energică, iar aceste calități îl ajută în cariera Motorsportului, cu precădere Off-Road. Nu s-a dat deoparte de la cursele ale cărui traseu aveau un nivel mai ridicat de dificultate, asta deoarece îmbrățișează orice provocare, găsind adrenalina necesară pentru a duce la bun sfârșit orice își propune.

Adrenalină, curaj, ambiție, acestea sunt ingredientele pe care tânărul în vârstă de 22 de ani le pune pentru îndeplinirea unui vis.

Cât despre scopul lui în viață, e prea devreme să facă o afirmație concretă. Știe că va face tot ce-i stă în putință pentru a atinge cotele în ceea ce privește sportul ales.

În acest final de săptămână a participat la un concurs din Comisia Națională de Off-Road, care s-a desfășurat la Târgoviște. Este vorba despre o competiție intitulată sugestiv Adventure Days. A urcat pe podium, alături de copilotul Daniel Lupu.

În exclusivitate, Cosmin ne-a răspuns la câteva întrebări.

 

Cine este Jugrin Cosmin și de unde această pasiune pentru Off-Road?

De când eram mic eram adeptul sporturilor cu motor, mergeam ca spectator la etapele din CNR Campionatul Naţional de Raliuri, la una dintre etape am şi participat la shakedown ca şi copilot. De atunci mi-am dorit foarte mult să practic şi eu acest sport, din păcate în CNR Campionatul Naţional de Raliuri pentru a face performanţă şi a fi de succes trebuie să dai de o echipă de sponsori pe care să te poţi baza, costurile acestui sport fiind colosale. Atunci m-am orientat către cealaltă latura a Motorsportului şi am ales Off-Road!

 

Este un microb moştenit, acesta al curselor de maşini, într-un alt mod, decât pe raliu (teren accidentat)?

Fiind o fire mai spontană şi energică nu pot spune că este un microb moştenit, nimeni din familie nu a practicat astfel de sporturi, dar de mic am fost pasionat de maşini şi utilaje.

 

Cine te susţine în tot ceea ce faci?

În prima faza nu am fost susţinut de nimeni din familie, acest sport fiind considerat prea periculos pentru mine. Am avut încredere în forţele proprii şi am mers înainte. După reuşite atât familia cât şi prietenii îmi sunt alături şi sunt curioşi ce voi face la următoarele etape.

 

La ce competii ai participat până acum şi ce premii ai obţinut?

Până acum am mers la toate competiţiile din acest an din CNOR, la prima etapă nu am reuşit să facem nişte rezultate foarte bune datorită maşini a trebuit să abandonăm. La cea dea doua etapă Trofeul Dacii Liberi am luat locul I la proba pentru spectatori (trial), la etapă a III-a Wild Bear Trophy Piatra Neamţ am ieşit pe un loc 5 la general, etapa a IV-a la Cluj am avut o evoluţie impresionată fiind şi cel mai greu concurs din an, cel mai tehnic concurs de până acum pot spune am ieşit pe locul III la general, iar acum la Corb 44 Târgovişte am reuşit din nou să luăm locul I la trial. După o noapte de reparaţii la maşină, turbina maşini a cedat după prima zi. Efortul s-a meritat din plin. Ultima competiție a fost Trial Târgovişte unde am obținut locul I.

 

Ce îţi doreşti să reuşeşti pe viitor pe această secţiune?

În primul rând eu şi copilotul meu Lupu Daniel, ne dorim foarte mult să terminăm anul competiţional cu bine și fără evenimente neplăcute. La următoarele 2 etape va trebui să mărim ritmul şi să dăm tare, noi fiind într-o lupta continuă pentru locul III la general la clasa STANDARD, iar pentru anul viitor ne dorim foarte mult să fim Campioni Naţionali ai clasei STANDARD.

 

Cum te vezi peste 10 ani și cât investeşti în pasiunea ta (timp, bani, energie)?

Cu dorinţa de a face performanţă, această pasiune este destul de costisitoare neavând sponsori şi sprijin, cât despre timp nu se pune problema, acest hobby considerându-l ca şi o relaxare chiar dacă eu şi copilotul meu pierdem zile şi nopţi lucrând la maşină deoarece după fiecare etapă aceasta necesită o reparaţie capitală pentru a fi capabilă să facă faţă oricărei situaţii din următoarea provocare.

 

Sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a 6-a etapă din Campionatul Naţional de Off Road, a avut loc la Târgovişte în perioada 6-9 octombrie. CORB Adventure Days a adus la start 41 echipaje din toată ţară. Pentru a dovedi că off road-ul nu este un sport dedicat exclusiv bărbaţilor, la startul competiţiei au fost prezente şi un număr de 6 sportive.

600 km de traseu pentru cele 3 clase înscrise (Standard, Open şi Extrem) şi un trial urban foarte spectaculos. Duminică a fost ziua trialului, eveniment la care publicul a putut asista, dar şi participa activ. Pentru că evenimentul a fost (şi) în scop caritabil, la final, publicul a putut trăi experienţă în off road din postura co-pilot-ului. Odată cu înscrierea, fiecare participant a putut dona o suma de bani pentru ajutorarea copiilor bolnavi.

 Clasament Trial – STANDARD

1. Cosmin Jugrin / Daniel Lupu
2. Huminuc Vlad / Serban Emilian
3. Emilian Rat / Maria Rat
Clasament Trial – OPEN
1. Claudiu Ion / George Robu
2. Nicusor Duica / Nicoleta Duica
3. Horatiu Oltean / Sebastian Matei
Clasament Trial – EXTREM
1. Andrei Museteanu / Claudiu Panait
2. Horatiu Oltean / Sebastian Matei
3. Andy Visoiu / Teodor Visoiu

 

 {youtube}z7wWEUaLmHU{/youtube}

 

Related posts

Simona Halep a învins-o pe Sorana Cîrstea şi s-a calificat în sferturi la Indian Wells

Redacția

Simone Biles vrea să dea în judecată FBI și cere despăgubiri de 50 de milioane de dolari

Redacția

Fotbal, Liga a III-a (Seria I, play-off). CSM Kosarom Paşcani – Petrotub Roman (ora 18:00). Păşcănenii pot decide promovata

Redacția
Încarcă...