NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Participanții unui pelerinaj pedestru au poposit o noapte la Pașcani

Participanții la pelerinajul pedestru au ajuns aseară, 1 august 2018 la Pașcani. Aceștia au plecat pe jos din Iași luni, 30 iulie 2018, și vor merge la mănăstirile din Moldova.  

 

  

Este un grup de aproximativ 50 de persoane venite din București, Suceava, Bacău și Canada. Aceștia au participat astăzi la Liturghia de la Biserica „Înălțarea Domnului” din Pașcani.

„Binecuvântăm și noi, dragi copii, pelerinajul vostru și poposirea voastră aici în orașul nostru. V-am văzut și aseară, târziu când ați sosit de pe cărări, pentru că știm că nu mergeți pe asfalt, nu ați vrut să vă frigă la tălpi asfaltul a care încălzește atmosfera și timpurile acestea”, a spus protopopul Pavel Postolachi.

Pelerinajul se numește „Pelerinajul pedestru pe urmele Sfinților noștri români”. Enoriașii vor poposi la Soci, în această seară, iar apoi se vor îndrepta spre Târgu Neamț.

„Am venit cu cei din Iași în pelerinajul pedestru, am fost în număr de 50. Mai întâi am fost la Sfânta Liturghie, care s-a desfășurat la Catedrala veche. Ne-am pornit pe jos din Iași ca să ajungem spre Neamț, să urcăm Ceahlăul. Vom merge șapte-opt zile. Vrem să ne amintim de strămoșii noștri, să descoperim simplitatea pentru că ni se pare că am cam uitat-o și pe lângă aceasta să dobândim pacea inimii, să ajutăm, să înțelegem ce înseamnă jertfă, să ne cunoaștem la extremități, atunci când cineva are nevoie de noi, să descoperim și altă lume, nu doar cea a zgomotului în care lumea pare că nu mai are nici un sens, să observăm frumusețile, pe Dumnezeu și Slava Lui. Acum suntem un grup de 50 de persoane, dar vom fi 150 de oameni în Neamț. Vom mai avea niște opriri la Soci, la Târgu Neamț. Avem în fiecare zi Sfinte Liturghii, în care cântăm și ne întărim prin acestea. Sunt persoane venite din București, Suceava, Bacău, Canada, din toate părțile, nu sunt doar din Iași, chiar dacă am pornit de acolo, suntem de peste tot. Părintele Ion Puiu organizează acest pelerinaj ajuns la a IV-a ediție. Bucuria și experiența pe care o trăiești în fiecare an este diferită, simți o bucurie care pare că te înalță la cer”, ne-a declarat Ana Maria Ioviță, participantă la pelerinaj.

Pelerinajul a ajuns la a IV-a ediție și este organizat de părintele Ion Puiu. Enoriașii au dormit în căminul Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani.

Advertisements

Related posts

Preotul – „jurnalist” de la Poienița, Protopopiatul Pașcani: „Sursele principale de inspiraţie sunt însăşi viaţa parohiei și problemele pe care le întâmpin în pastoraţie”

Redacția

Blocaj pe calea ferată! Locomotiva trenului internațional București – Siret s-a defectat la ieșirea din stație

Marius Parteni

Copiii, printre cei mai afectați de lunile petrecute în izolare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site