NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul a adoptat noi modificări la Codul Muncii / Ce drepturi suplimentare trebuie să acorde angajatorii salariațiilor

Deputații au adoptat , marţi, un proiect de lege prin care se acordă noi drepturi salariațiilor. Mai exact, proiectul de lege operează modificări în Codul Muncii și Codul Administrativ și oferă, printre altele zile de concediu în plus salariațiilor pentru diverse situații speciale.

angajatiFoto: Dreamstime

Este vorba de zile de concediu pentru îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuiește la același domiciliu. Astfel angajatorul are obligaţia acordării pe o perioadă de cinci zile lucrătoare într-un an calendaristic, la solicitarea scrisă a salariatului, a concediului de îngrijitor în vederea oferirii de către acesta de îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie şi care are nevoie de îngrijire sau sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave.

  

De precizat este că perioada acestui concediu nu se include în durata concediului de odihnă anual şi constituie vechime în muncă şi în specialitate.

Advertisements

De asemenea condiţiile pentru acordarea concediului de îngrijitor se stabilesc prin ordin comun al ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi al ministrului Sănătăţii.

Advertisements

Pentru neacordarea concediului de îngrijitor salariaţilor care îndeplinesc condiţiile , angajatorul poate fi va fi sancţionat cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Italia: Orașele Verona şi Pisa restricționează consumul de apă din cauza secetei

Redacția

O provocare sau o oportunitate: Ce înseamnă pentru Rusia revoltele din fostele state sovietice, care culminează acum cu Kazahstanul

Redacția

Explozii în Kiev și Liov/ Sirenele se aud în mai multe locuri din Ucraina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site