RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parlamentul a adoptat noi modificări la Codul Muncii / Ce drepturi suplimentare trebuie să acorde angajatorii salariațiilor

Deputații au adoptat , marţi, un proiect de lege prin care se acordă noi drepturi salariațiilor. Mai exact, proiectul de lege operează modificări în Codul Muncii și Codul Administrativ și oferă, printre altele zile de concediu în plus salariațiilor pentru diverse situații speciale.

angajatiFoto: Dreamstime

Este vorba de zile de concediu pentru îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuiește la același domiciliu. Astfel angajatorul are obligaţia acordării pe o perioadă de cinci zile lucrătoare într-un an calendaristic, la solicitarea scrisă a salariatului, a concediului de îngrijitor în vederea oferirii de către acesta de îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie şi care are nevoie de îngrijire sau sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave.

  

De precizat este că perioada acestui concediu nu se include în durata concediului de odihnă anual şi constituie vechime în muncă şi în specialitate.

De asemenea condiţiile pentru acordarea concediului de îngrijitor se stabilesc prin ordin comun al ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi al ministrului Sănătăţii.

Pentru neacordarea concediului de îngrijitor salariaţilor care îndeplinesc condiţiile , angajatorul poate fi va fi sancţionat cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Greve în surdină. PSD, protejat mediatic de mogulii de casă în fața valului de proteste

Redacția

Predoiu atenționează cu privire la o pensionare în masă a magistraților, în cazul diminuării pensiilor: Nu există niciun proiect

Redacția

Irina Begu urcă 11 poziții în clasamentul WTA, până pe locul 33

Redacția
Încarcă...