NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcani: Două zile de sterilizări gratuite pentru animalele de companie, în luna octombrie

Pășcănenii care au animale de companie le pot steriliza gratuit. Asociația Coeur d`Asha în colaborare cu Primăria Pașcani desfășoară o campanie de sterilizare timp de două zile, pe 1 și 15 octombrie, anul curent. Activitatea va avea loc pe strada Râpa Galbenă din suburbia Blăgești, la ieșirea spre Crivești, începând cu ora 7:00.

„Campania a pornit dintr-o proprie inițiativă. Am avut prima dată pe 23 iulie, după aia pe 3 septembrie. Vreau să vă spun, chiar dacă a plouat foarte mult, exact conform graficului lumea a venit . Doar o singură persoană a scăpat cățelușa și o să revină pe 1 sau pe 15 octombrie. În rest au venit și chiar mai multe decât erau înscrise și nu i-am refuzat. Asociația are un contract cu doi doctori. Unul se ocupă cu microcipări  în cadrul acestei acțiuni, cu toate că face și el sterilizări și unul face sterilizările”, ne-a declarat Marusia Oanea, coordonatorul acestei campanii și voluntar în Asociația Coeur d`Asha.

Astfel, cetățenii care doresc ca patrupedele lor să beneficieze de sterilizare trebuie să facă o programare la numărul de telefon 0785.289.002. Pentru data de 1 octombrie s-au programat până acum aproximativ 30 de persoane, iar medicul poate efectua într-o zi între 30 și 35 de sterilizări.

Advertisements

Până acum campania se desfășoară cu succes, iar ideea a fost bine primită de oameni. Pe data de 23 iulie anul curent s-au efectuat 37 de sterilizări, iar pe 3 septembrie 35.

Advertisements
  

Pe viitor, Asociația Coeur d`Asha dorește să susțină aceste campanii și în localitățile din zona Pașcaniului, dar pentru asta în primul rând este nevoie de sprijinul administrațiilor locale.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Concurs pentru ocuparea unui post de infirmieră la Școala Specială Pașcani

Redacția

După ce mărește prețul la apă cu 1,5 lei, ApaVital vrea să factureze pășcănenilor și apa de ploaie! Primarul Dumitru Pantazi este de acord cu această măsură!

Răzvan Grecu

RAGCL stinge datoriile la gaz metan prin CL! Prețul de facturare al unei gigacalorii va fi de 265 lei

Marius Parteni
Încarcă...