NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Părintele Ghelasie Ţepeş a murit. Ucenicul lui Arsenie Boca a fost răpus de COVID-19

Infectat cu coronavirus, stareţul Mănăstirii “Sfântul Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, a trecut la cele veşnice. La doar 58 de ani, părintele Ghelasie Ţepeş s-a stins din viaţă pe patul Spitalului Judeţean din Târgu Mureş. Stareţul a fost unul dintre uncenicii părintelului Arsenie Boca şi a pus bazele aşezământului monahal de la Sighişoara. Zeci de oameni au asistat la priveghiul acestuia.

Părintele Ghelasie Ţepeş s-a născut pe 27 mai 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş din judeţul Mureş. A fost al şaselea copil dintre cei opt copii ai unei familii profund credincioase. Destinul familiei sale a fost marcat de duhovnicul Arsenie Boca. Mama lui s-a călugărit devenind Maica Arsenia şi totodată model în viaţă pentru părintele arhimandrit Ghelasie Ţepeş.

Chiar dacă oamenii au participat în număr mare la slujba de aseară, atât în biserică cât şi în afara ei, regulile de distanţare au fost respectate. Credinicioşii şi-au luat rămas bun de la stareţul Mănăstirii ”Sfântul Mucenic Dimitrie”.

Am putut să-mi iau rămas bun, chiar şi aşa, dar am reuşit. Ştiu că părintele e sus şi ne va veghea pe toţi.

  

Părintele Ghelasie Ţepeş a pus bazele aşezământului monahal de la Sighişoara în anul 1998, împreună cu alţi patru călugări. Șapte ani mai târziu a avut loc şi slujba de sfinţire a mănăstirii. Atunci, au participat un sobor de 70 de preoţi şi diaconi, dar şi peste 5.000 de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării.

observator

Advertisements

Related posts

4 metode eficace pentru detoxifiere

Redacția

Rata de incidență a cazurilor de coronavirus a scăzut, la Pașcani

Oana Cordoneanu

Alți patru angajați ai Centrului de Plasament din zona vale, confirmați pozitiv

Marius Parteni
Încarcă...