NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prima zi de carantină la Sibiu. Polițiștii au blocat ieșirile din oraș și au verificat declarațiile pe propria răspundere

După multe ezitări, amânări și indicații de la București, municipiul Sibiu a intrat în carantină în această dimineață. Intrările și ieșirile din oraș sunt deja blocate de filtrele de poliție.

La intrare în Sibiu, polițiștii opresc toate autoturismele și sunt lăsați să plece mai departe doar șoferii care au declarație pe propria răspundere, pe care este trecut un motiv întemeiat de deplasare. Este prima zi de carantină impusă în municipiul Sibiu și în alte trei localități din județ.

Cei care au arătat buletinele cu adresă de Sibiu sau declarațiile prin geamul mașinii au fost lăsați să treacă, însă au fost și persoane care au stat pe avarii pentru a-și completa declarația, altfel erau întorși din drum. 

Polițiștii au organizat filtre încă de la ora 5.00 dimineața, iar aceste acțiuni vor fi efectuate și în următoarele 14 zile, atât în Sibiu, cât și în localitățile Cisnădie, Tălmaciu şi Şelimbăr. 

Măsura carantinării s-a luat pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr, din cauză că judeţul Sibiu înregistrează în continuare cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 din România, de 8,32 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică. 

De azi, mall-urile și magazinele se vor închide de la ora 20:00, în loc de 21.00. Terasele vor fi închise pe durata carantinei. Magazinele vor putea avea în ele maxim o persoană la 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică. Activitățile religioase se vor desfășura în spații deschise pe durata carantinei.

digi24

Advertisements

Related posts

Un băiat de 12 ani, și-a luat viața după ce părinții i-ar fi confiscat telefonul mobil

Redacția

Izolarea termica a blocurilor finantata de Uniunea Europeana. Care sunt conditiile impuse

Redacția

Plic cu 30.000 de euro găsit într-un supermarket din Timișoara. Persoana care l-a pierdut este, însă, de negăsit

Redacția
Încarcă...