NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Unul dintre centrele de vaccinare de la Pașcani a fost preluat de Hălăucești, la intervenția primarului Marius Pintilie

Pașcaniul ar fi trebuit să organizeze 4 centre de vaccinare în municipiu care să deservească pe lângă pășcăneni și localnicii a altor 12 comune limitrofe. Această situație a fost comentată de primarul Marius Pintilie într-o conferință de presă, acesta atrăgând atenția că tot efortul va fi susținut doar de comunitatea noastră, lucru ce în opinia sa ar fi incorect.

„Am avut o discuție cu prefectul județului în care l-am rugat să vorbească cu primarii din comunele învecinate care au cămine culturale pe care nu le utilizează să le pună la dispoziție pentru organizarea de centre vaccinare astfel încât presiunea pe Pașcani să se reducă”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

În urma acestei discuții pe care primarul Pintilie a avut-o cu prefectul județului, Marian Grigoraș, centrul de vaccinare a cărei desinație ar fi trebuit să fie Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” va fi organizat în comuna Hălăucești. Decizia a fost luată și din considerentul că activitatea acestei instituții de cultură ar fi fost închisă pe perioada campaniei de vaccinare.

„Am organizat astăzi o întâlnire cu primarii și reprezentanții celor 13 unități administrativ-teritoriale în care vor funcționa centrele zonale de vaccinare, fiind discutate amănunte legate de funcționarea în viitorul apropiat a acestor centre. Este vorba despre Mun. Iași, Pașcani, Hârlău, Tg. Frumos, Podu Iloaiei, Miroslava, Holboca, Tomești, Ciurea, Belcești, Deleni, Răducăneni și Popricani. Pentru o repartizare echilibrată la nivel teritorial, am solicitat includerea în lista inițială a comunei Voinești și a comunei Hălăucești.Am văzut o foarte mare deschidere și dorință de implicare din partea tuturor primarilor, ceea ce arată că este conștientizată pe deplin importanța vaccinării și necesitatea organizării în cele mai bune condiții a acestei proceduri. La discuții au participat și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, precum și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași. În județ vor funcționa 31 astfel de centre, care vor deservi inițial populația peste 65 de ani și bolnavii cronici, iar ulterior populația generală. Vom avea, totodată, și trei centre de vaccinare mobile. De asemenea, trei mari centre comerciale din Mun. Iași, precum și o clinică medicală privată s-au oferit să pună la dispoziție, cu titlu gratuit, spații pentru centre de vaccinare, o inițiativă lăudabilă care vine să sprijine efortul autorităților. Aceste spații urmează a fi evaluate, în vederea obținerii avizului necesar, de către Direcția de Sănătate Publică. DSP va verifica și cele două locații de la Voinești și Halăucești”, a scris prefectul județului pe pagina sa de Facebook.

  

Reamintim că, în acest moment se face vaccinarea cadrelor medicale, centrele de vaccinare fiind organizate în spitale, urmând ca populația să fie vaccinată în valul trei, în primăvară, în centrele organizate de primării.

Advertisements

Related posts

Un bărbat din Ruginoasa a murit pe stradă după ce i s-a făcut rău

Oana Cordoneanu

Pericol de moarte pentru tinerii care se droghează

Redacția

Situaţia persoanelor din județul Iaşi care au călătorit în zonele de risc

Redacția
Încarcă...