NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Parcul și Lacul Peștișorul: Între activități private și zonă de agrement? Ce soluții vedeți?

Care ar trebui să fie viitoarea destinație a Parcului și Lacului Peștișorul? Este o întrebare la care și dumneavoatră, cetățenii municipiului, puteți oferi un răspuns, ce poate deveni chiar o sugestie.

Cât privește interesul factorilor locali, sunt până acum desprinse două variante. În conferința de presă din această săptămână,  primarul Dumitru Pantazi și-a prezentat propria viziune asupra acestui obiectiv. Vorbim de aceleași lucruri care au fost aduse în discuție și în trecut, dar rămase fără o finalitate.

„Avem prevăzuți bani pentru un studiu de fezabilitate în vederea reabilitării malului, care vedeți cum arată. Nimeni nu îl va concesiona așa. Noi avem un studiu ce ar trebui reanalizat, să vedem dacă putem vorbi despre concesionare sau ce se mai impune acolo”, a spus Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.

Într-o conferință de presă și reprezentanții PNL Pașcani și-au exprimat punctul de vedere legat de acest obiectiv. Ei sunt de părere că zona ar trebui regândită și amenajată pentru agrement, inclusiv luciul de apă.

„Noi rămânem la ideea că bazinul cel mic ar trebui amenajat pe perioada verii pentru cei care doresc să folosească rolele, iar iarna să funcționeze patinoarul. Insulița poate fi pusă la dispoziția celor care doresc să amenajeze terase. Cât privește platoul, acolo se pot organiza diferite activități, pe lângă cele actuale. Pe viitor ar trebui să gândim locația chiar pentru organizarea Zilelor Municipiului sau alte activități culturale”, a susținut consilierul PNL, Claudiu Bodoașcă.

Liberalii își justifică propunerea prin prisma unor investiții anunțate de actuala administrație locală. Pe terenul de zgură din Complexul Sportiv Municipal ar urma să fie amenajat un bazin de înot, dacă Primăria va beneficia de finanțare din partea Companiei Naționale de Investiții. Prin urma nu ar mai fi loc pentru organizarea Zilelor Municipiului.

În ceea ce privește patinoarul, actuala locație este și destinată construcției unei grădinițe în viitor, dacă Pașcaniul va reuși să obțină finanțare europeană, drept pentru care nu ar mai putea fi amplasat între sediul Parchetului și școala ”Iordachi Cantacuzino”. 

Cei interesați de modul în care ar trebui să arate această locație pot lăsa un comentariu la acest articol sau pe paginile noastre de facebook.     

loading...
Advertisements

Related posts

Marius Pintilie de acord să mute magazinul din fața Gării! Proiectul de sistematizare a fost plătit din banii săi în anul 2010! Concluziile liberalului:„Pantazi habar nu are pe ce lume trăieste!Nu plec de acolo, la fenta și șmecheria lui!

Răzvan Grecu

La Pașcani continuă asfaltarea cu lopata din remorcă

Răzvan Grecu

Primăria are banii pentru modernizarea Palatului Cantacuzino. Execuția începe după realizarea proiectului tehnic și licitația de atribuire a lucrărilor

Marius Parteni
Încarcă...