NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viceprimarul Gabriela Nedelcu spune că pasarela nu este o prioritate a administrației Pantazi: „Prea puțini pășcăneni trec peste calea ferată. Sunt alte alternative”

Declarație incredibilă făcută de viceprimarul municipiului Pașcani la postul de televiziune național Antena 1. Gabriela Nedelcu susține că prea puțini pășcăneni din Luncă și de pe strada Unirii, trec pestea calea ferată pentru a ajunge în oraș, motiv pentru care reabilitarea pasarelei nu este o prioritate pentru administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi.

În susținerea celor afirmate, Gabriela Nedelcu a mai spus că ar exista alte alernative pentru cei care locuiesc dincolo de calea ferată, printre care și transportul în comun. 

Într-adevăr, pe raza municipiului Pașcani există această pasarelă, însă ea nu aparține municipiului, ci CFR-ului.  Dumnealor, din cauza degradării au conservat-o și au închis-o. Practic nu se circulă de foarte mulți ani pe această pasarelă. Cei de la CFR au făcut în urmă cu câțiva ani niște demersuri să predea pasarela Primăriei, numai că gradul de degradare este mare și ar trebui făcută o expertiză pentru a se vedea dacă se poate reabilita. Dacă se poate, putem să o facem, dar nu cred că este o soluție bună pentru că mai bine am găsi alternative viabile astfel încât să se circule corect. Vreau să fac precizarea că nu mulți oameni trec pe sub această pasarelă, sunt unii care preferă să scurteze drumul. Sunt alte alternative. În același timp aș vrea să vă spun că exact la baza pasarelei avem stația de transport public local. Deci, care vrea să nu ocolească, să meargă pe jos, poate să apeleze și la această formă de a ajunge mai rapid în municipiu”, a declarat Gabriela Nedelcu pentru Antena 1.

Autobuzele circulă foarte rar, iar pe parcursul unei ore, prin acea zonă tranzitează peste firele de cale ferată în jur de o sută de persoane, printre care copii și bătrâni.

Și Dumitru Pantazi a dat o declarație recentă pe tema pasarelei. Într-o emisiune la televiziunea sa favorită, primarul a spus că are o adresă de la regionala CFR pe această temă și că o va căuta pentru a vedea ce răspuns a primit cu privire la posibilitatea preluării pasarelei de către Primărie.

Pasarela nu o avem noi în inventarul nostru, este în inventarul CFR-ului. Eu am o comunicare, am să o caut, cu Regionala Iași. O să verific comunicarea să văd ce răspuns mi-au dat”, a spus primarul Dumitru Pantazi.

Administrația locală condusă de primarul Dumitru Pantazi nu a reușit în aproape 8 ani de zile să rezolve această problemă importantă pentru locuitorii de pe strada Unirii și cartierul Lunca. Actualitatea TV și NewsPascani.com au început o campanie de presă pentru rezolvarea acestei probleme încă din anul 2012, însă situația este neschimbată și acum, chiar dacă între timp, în anul 2014 un bărbat a fost accidentat mortal când încerca să traverseze calea ferată pentru a ajunge în zona centrală a municipiului, acolo unde muncea.

Zilnic, aproximativ 1000 de pășcăneni traversează calea ferată prin acea zonă și își pun viața în pericol, iar după tragedia din 2014 primarul Dumitru Pantazi declara reporterilor că vrea  să modernizeze acea pasarelă pietonală, dar că deocamdată nu se știe cine este proprietarul ei.

„Noi am trimis o adresă la IMMR (n.r. – Electroputere VFU), am primit răspuns că nu este în patrimoniul dumnealor. Am trasat sarcină la Compartimentul Patrimoniu, să găsească care este statutul acestui imobil. Atât timp cât nu îl avem în patrimoniul nostru nu putem investi pe această pasarelă. Să vedem la cine este în patrimoniu, eu cred că este oportun să o preluăm și să o modernizăm”, declara în 2014 Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.

Anii s-au scurs și promisiunile s-au uitat. Primarul Dumitru Pantazi a fost reinvestit în funcție în anul 2016, iar de atunci în rare ocazii mai vorbește cu jurnaliștii care se interesează de subiecte incomode pentru administrația locală, dar importante pentru comunitate.

Acum în 2020, prin vocea viceprimarului Gabriela Nedelcu, aflăm că pasarela nu va fi renovată deoarece în opinia Primăriei prea puțin cetățeni au nevoie de ea. Ca o concluzie amară, nici măcar moartea unui om nu a reușit să determine administrația Pantazi să renoveze o banală pasarelă peste calea ferată.

loading...
Advertisements

Related posts

Tichetele de vacanţă vor fi electronice. Se vor da până la data de 1 iulie

Redacția

Tabelul cu reprogramarea candidaţilor la traseu, în municipiul Paşcani (DOC)

Redacția

17 loturi puse la dispoziţie pentru construcţia de locuinţe în Paşcani! Solicitanţii sunt aşteptaţi la Primărie să-şi actualizeze dosarele

Ema Roman
Încarcă...