NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi și Nedelcu au votat în 2009 împotriva investițiilor de 9 milioane de euro ale operatorului ApaVital! Pantazi din 2020 spune că versiunea sa din 2009 era mânată de orgolii politice!

Susținător înfocat al operatorului de apă-canal ApaVital și al investițiilor europene promise, în valoare de 25 de milioane de euro , primarul Dumitru Pantazi reamintește ori de câte ori are ocazia că Pașcaniul a pierdut în anul 2009, deoarece a ieșit din ARSACIS, suma de 9 milioane de euro.

O astfel de afirmație a fost făcută și într-o emisiune televizată ce a fost difuzată ieri seară. Șeful administrației locale a reamintit că în 2009 Pașcaniul a pierdut, prin nedelegarea serviciului către ApaVital, fonduri europene care ar fi rezolvat o serie de investiții.

„Vedeți cât de mult ar fi însemnat dacă în 2009 se lua decizia și se delega serviciul către ApaVital, pentru că insistența a fost încă din 2008-2009. Practic Pașcaniul a pierdut 9-10 milioane de euro pe exercițiul financiar 2007-2013, bani cu care se rezolvau o serie de investiții”, a spus primarul Dumitru Pantazi.

Doar că edilul își aduce aminte numai ce-i convine din punct de vedere politic. În realitate, în 2009, Dumitru Pantazi în calitate de consilier local a votat ieșirea din ARSACIS, deși proiectul supus aprobării de primarul Grigore Crăciunescu prevedea ca Pașcaniul să devină membru activ în această asociație. Votul a fost dat pe 31 martie 2009, iar acesta a fost unanim, printre votanți fiind actualul primar Dumitru Pantazi, actualul viceprimar Gabriela Nedelcu, consilierul PSD Vasile Haldan, dar și independentul Dionisie Afloroaiei.

La 11 ani distanță de la momentul în care a decis, alături de actualul viceprimar, Gabriela Nedelcu, ca Pașcaniul să renunțe la investiția de 9 milioane de euro prin ieșirea din ARSACIS, primarul Dumitru Pantazi îi acuză pe cei care au votat atunci că au fost mânați de „orgolii politice”

„Dacă nu ne asumam răspunderea în 2015, nu beneficiam de fonduri. Așa cum de altfel au trecut pe lângă noi și fondurile din etapa 2007-2013. Tot din orgolii politice, din rațiuni politice fără să analizeze impactul social, economic, financiar. Pentru că din bugetul local astfel de investiții nu se vor putea face niciodată”, l-a acuzat Pantazi din 2020, pe Pantazi din 2009.

Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani, nu a răspuns apelurilor telefonice repetate pentru a explica votul împotriva finanțării europene de 9 milioane de euro dat în 2009. Nici primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a explica votul său din 2009.

loading...
Advertisements

Related posts

Scandalul autobuzelor SH: Olariu una spune, alta votează!

Răzvan Grecu

Depuneri de coroane de Ziua Națională a României la Pașcani. Spectacol susținut de artiști locali . Cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie vor fi premiate de administrația locală

Oana Cordoneanu

Primarul a retras de pe ordinea de zi proiectul prin care cerea Consiliului Local să majoreze prețul la serviciile de salubrizare!

Răzvan Grecu
Încarcă...