RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Asistenta moartă la Infecțioase fără COVID: leziuni pulmonare incompatibile cu viața

Conducerea Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva face noi precizari cu privire la moartea asistentei medicale de 46 de ani din Botosani.  

“Privind decesul asistentei medicale de 46 ani decedata cu doua teste negative dupa tratament cu remdesivir , ramân la parerea ca urmarile prezentei virusului de natura distructiva tisulara sunt imposibil de remediat si duc la deces. Asa s-a intimplat si in cazul altor decese la virste sub 65 ani”, a spus Carmen Dorobat, managerul spitalului. Asistenta medicala a murit prezentând leziuni pulmonare incompatibile cu viata, fără comorbidități și la o vârstă tânără.

Lenuța Buta lucra de 13 ani la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. Pasionată de munte, în vara anului trecut, femeia li s-ar fi plâns prietenilor că nu mai are aceeași rezistență la efort, dar nu a mers la niciun control pentru a verifica starea de sănătate. În urmă cu o lună, a fost diagnosticată cu COVID 19 și internată chiar la secția unde lucra. Există posibilitatea ca dat fiind locul de muncă, Lenuța Buta să fi prezentat o concentrație foarte mare de viruși în organism care în cele din urmă a cedat. “Nu exista studii concrete dar asa se intimpla in alte cazuri cu infectii virale si ca urmare este logic ca incarcatura virala mare sa se coreleze cu aceste urmari”, a mai precizat Carmen Dorobat.

Sotul asistentei, Ionel Buta, plutonier în cadrul ISU Botoșani este confirmat cu COVID 19 și se află internat la Iași.

  

ZIARUL DE IASI

Related posts

Naţionala Under-21 a României a surclasat formaţia similară a Albaniei în preliminariile CE de tineret din 2025

Redacția

Sute de amenzi date șoferilor rătăciți în zona pietonală a Münchenului, din cauza erorii unei aplicații de navigare

Redacția

Utilizarea criptomonedelor în lumea afacerilor: 3 Beneficii

Redacția
Încarcă...