NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi propune primarilor de comune să se asocieze pentru a crea un serviciu de salubritate zonal

Asociere în vederea înființării unui operator pentru serviciul de Salubriate, aceasta este ideea primarului Dumitru Pantazi, până când Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate va implementa masterplanul pe deșeuri la nivelul județului.

 

Intenția a fost exprimată în ședința Consiliului Local care a avut loc vineri, 29 noiembrie, în momentul în care s-a discutat despre activitatea societății Eco Salubritate. Primarul Pașcaniului crede că o asociere cu primăriiile din zonă ar face din operatorul local de salubritate unul mult mai competitiv.

„Trebuie să pregătim bine acest serviciu în perspectiva funcționării ADIS. Vor fi patru zone de acțiune la nivel județean. Când va fi scos la licitație serviciul de colectare și transport trebuie să fim competitivi. Nu ascund faptul că intenționez să discut cu primarii despre o eventuală asociere. Sunt multe Primării care s-au dotat cu mașini de transport al gunoiului”, a subliniat primarul Dumitru Pantazi.

Precizăm faptul că în masterplanul de la nivelul județeului este prevăzută amenajarea unei stații de selecatare și transfer gunoaie în comuna Ruginoasa.În ședința de vineri consilierii locali l-au mandatat prin vot pe primarul municipiului pentru a semna contractul de credit și cel de garanție bancară pentru împrumutul pe care societatea locală îl contractează în vedere dotării cu utilaje.  
     

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

loading...
Advertisements

Related posts

La munte sau la mare, sute de bugetari ieşeni se spetesc învăţând. Se „perfecționează“

Redacția

Caravana EcoAtitudine a ajuns la Paşcani!

Ema Roman

Primarii din județ care au făcut angajări în neștire se plâng acum că au rămas fără bani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site