NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Abuzurile se țin lanț în administrația Pantazi: Clientela politică câștigă concursuri cu note mai mari decât maximul posibil!!!

Situație incredibilă la Primăria municipiului Pașcani. Cinci membri de partid au câștigat concursuri cu punctaj mai mare decât maximul admis de regulamentul concursului. Vorbim despre interviurile pentru completarea Consiliilor de Administrație ale societăților din subordinea Consiliului Local.

 

Deși pe site-ul Primăriei municipiului Pașcani a fost postat, în data de 11 decembrie 2013, un regulament al acestui concurs, ce prevedea printre altele și modalitatea de notare a candidaților, rezultatele afișate și asumate de administrația condusă de Dumitru Pantazi sunt cel puțin hilare.

  

Astfel, deși punctajul maxim pe care îl putea obține un candidat era de 100 de puncte, cinci politicieni au „reușit” să obțină note între 101 și 135,5. Coincidență sau nu, super-candidații făceau parte la acea dată din alianța politică USL.

Constantin Stoica (PNL) – 135,5

Eugen Chiriac (PNL) – 123

Dragoș Ionescu (PSD) – 104

Mihai Laurențiu Costan (PSD) – 128,5

Dorina Sofian (PSD) – 101

Această neregulă a fost semnalată de secretarul Mircea Zuzan, însă consilierii locali nu au ținut cont și i-au votat pe cei cinci pentru a face parte din consiliile de administrație ale PSA, RAGCL și Ecosalubritate. Nici consilierul juridic al primarului, Dionisie Afloroaiei, cel care se ocupă de conceperea proiectelor de hotărâri inițiate de acesta, nu a intervenit pentru a lămuri situația.  

Menționăm că firma care s-a ocupat cu organizarea acestui concurs este ACSA Research & Consulting SRL, ce aparține lui Adrian Tompea, consultantul politic al lui Dumitru Pantazi în campania electorală din anul 2012. Contractul de prestări servicii a fost semnat în urma unei achiziții directe, iar administratorul public Gică Zanet a semnat procesul verbal de primire a rezultatelor acestui concurs.  Firma a încasat de pe urma acestor servicii aproximativ 20.000 de lei.

Cel mai probabil și aceste modificări ale hotărârilor ce desemnau membrii consiliilor de administrație vor fi considerate, din prisma rezultatelor acestui concurs, ca fiind ilegale de către prefectul județului sau de către instanța de contencios administrativ.

Primarul Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet și Adrian Tompea, administratorul ACSA Research & Consulting SRL nu au răspuns apelurilor noastre repetate pentru a formula un punct de vedere față de această situație.

Vezi aici regulamentul concursului

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ședință pentru completarea comisiilor din CL și desemnarea reprezentanților în Consiliul de Administrație

Marius Parteni

Primăria orașului Târgu Frumos eliberează titlurile de proprietate

Teona Gherasim

Intervenții pe asfaltul recent turnat! Conducta de gaz de pe Crinilor, afectată de traficul greu

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site