NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pași timizi pentru organizarea activității de taxi la Pașcani!

Primăria Pașcani dă primele semnale că ar dori să facă ordine cu adevărat în activitatea firmelor de taxi de pe raza municipiului. Reprezentanții acesteia, prin Compartimentul de Monitorizare a Transportului Public, vor să impună o serie de măsuri, care să combată pirateria și să crească calitatea serviciilor către utilizatorii de taxi.

În ultima conferință de presă ce a avut loc săptămâna trecută, primarul municipiului, a explicat că se dorește delimitarea exactă a stațiilor de taxi și delimitarea zonelor unde staționează.

“Am avut o ședință cu salariatul de la Compartimentul de Transport și cu salariați de la Poliția Locală. Primul demers pe care începem să îl facem, de săptămâna cealaltă sau peste două săptămâni, este să stabilim și să scoatem în evidență și să semnalizăm corespunzător stațiile de taxi. Nu putem face controale în stațiile de taxiuri acolo unde ele nu sunt semnalizate corespunzător. Dacă va fi cazul vor schimba și anumite locații pentru stațiile de taxiuri, dacă nu, pe cele existente astăzi le semnalizăm și dacă prindem pe cineva că parchează acolo va primi amendă”, a subliniat primarul Marius Pintilie.

Atenția administrației locale se îndreaptă și către cei care au obținut licență de operare în alte localități din zona Pașcani.

Advertisements
  

“Am discutat și despre situația în care există taximetre autorizate în alte localități și vin la Pașcani. O să vedem cum o să facem să îi oprim în trafic. Vom colabora și cu Poliția Națională, Poliția Locală nu poate să îi oprească în trafic”, a mai subliniat primarul.

Advertisements

Aceasta din urmă situație, expusă autorităților locale la ultima conferință de presă ar putea fi rezolvată prin o serie de măsuri ce țin de atributul Compartimentului de Monitorizare a Transportului Public. Este bine cunoscut faptul că la nivelul municipiului nu toate autorizațiile obținute de operatorii de taximetrie sunt operate la stradă. Mai mult, foarte multe dintre mașinile firmelor de taxi sunt adevărate “cazane” pe patru roți.

Vasile Turcu, reprezentantul Compartimentului de Monitorizare a Transportuilui Public, susține că nu poate face declarații publice pe marginea modului cum arată mașinile de taxi și nici nu se poate face verificarea lor tehnică, atâta timp cât ele au ITP eliberat.

Advertisements
Advertisements

Related posts

„Aleea Plozilor” – primul strat de asfalt a fost turnat, după lucrările demarate!

Marius Parteni

Prognoza hidrologică pentru luna mai, în spațiul hidrografic Siret

Redacția

Adina Gîrjan, al doilea subprefect al județului Iași

Redacția
Încarcă...