NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi a instaurat cenzura în Primărie, după ce a surprins funcționarii publici că ascultau la „News FM” un comentariu negativ despre el!

 

Instaurarea cenzurii în Primăria municipiului Pașcani a fost dictată de primarul Dumitru Pantazi, după ce acesta ar fi surprins mai mulți funcționari publici că ascultau, în birou, un comentariu negativ la adresa sa.

 

Conform surselor din cadrul Primăriei, edilul șef, ar fi intrat la începutulu lunii mai, într-un birou din Primărie pentru a discuta cu un funționar public. Acesta a rămas surprins când a constatat că pe fundal, cineva îl critica. Când a întrebat ce ascultă, funcționarii din birou i-au comunicat că pe fundal se aude „News FM”.

Dumitru Pantazi a întrebat cum poate fi asculta un radio local fără aparat de radio, moment în care i s-a explicat că se poate face acest lucru cu ajutorul internetului. Edilul șef s-ar fi enervat, conform surselor noastre, și i-a întrebat pe funcționari de ce ascultă radio, în loc să muncească. Aceștia i-au explicat că se pot concentra mult mai bine, cu un fundal sonor.

În urma acestei întâmplări, primarul Dumitru Pantazi, i-ar fi solicitat admistratorului public Gică Zanet să blocheze accesul funcționarilor publici la postul de radio local News FM. Acesta i-a dat dispoziție verbală it-istului instituției să blocheze accesul funcționarilor publici atât la presa locală, cât și la Facebook.

Contactat telefonic, George Prisecaru, informaticianul Primăriei, a negat că ordinul de blocare a accesului la presa locală și la Facebook ar fi venit de la primarul Dumitru Pantazi.

Informaticianul susține că măsura a fost luată de el, fără un ordin de la șefi. Motivarea a fost, că în Primărie funcționarii trebuie să muncească, nu să citească știrile locale sau să asculte radioul local.

Primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Gabriela Nedelcu și administratorul public Gică Zanet nu au răspuns apelurilor repetate, deși subiectul discuției le-a fost comunicat prin sms.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei susține că restricționarea accesului funcționarilor public la presa locală și la radioului News FM, a fost făcută în urma unei recomadări a Curții de Conturi, aceasta fiind o măsură „legală”.

La data de 14.12.2018, în urma unui control efectuat de către Curtea de Conturi, misiunea denumindu-se ”Auditul performanței prin eficiența și eficacitatea utilizării programelor informatice de către unitățile administrative-teritoriale” ni s-au transmis o serie de recomandări, pe care vi le citez:

„Conducerea executivă a UATM Pașcani va analiza, în mod formalizat, aspectele prezentate în raportul de audit și va dispune măsurile adecvate pentru:

-Evaluarea, de către personal cu expertiză în domeniul tehnologiei informației, a tuturor elementelor componenete gestiunii resurselor informatice de la nivelul UAT inclusiv a celor existente la entitățile din subordinea acesteia, în scopul stabilirii gradului de conformitate și sustenabilitate a necesităților reale a cerințelor activității de asigurare a eficienței, a eficacității, a confidențialității, a integrității și a disponibilității datelor și informației de către resursele materiale și financiare (clădiri, spații, echipamente, tehnologii, disponibilități bănești) și cele umane (personal angajat sau atras caracterizat de structura sa de vârstă, pregătire, specializare, aptitudini, etc), coroborat cu prezentarea la sfârșitul acestor acțiuni de inventariere/evaluare de către grupul/comitetul desemnat în acest scop factorilor de decizie din cadrul unității. (…)

-Evidență clară a inventarului de echipamente și aplicații IT de la nivelul UATM Pașcani și de la entitățile din subordinea acesteia inclusiv a celor care fac obiectul unor contracte de închiriere sau prestări servicii specifice IT cu indicarea pentru fiecare element în parte a măsurii în care acesta răspunde cerințelor activității curente privind eficacitatea, eficiența, confidențialitatea/securitatea, integritatea, disponibilitatea, conformitatea și fiabilitatea informațiuilor pentru realizarea obiectivelor unității.(…)”

Conducerea Primăriei mai susține că nu s-a pus problema de a cenzura un anume site de știri sau un radio, ci pur și simplu s-au luat măsuri legale. Cât privește accesul la site-uri, majoritatea angajaților din Primăria Municipiului Pașcani dețin „smart phone-uri cu care se pot conecta in orice moment la orice site de stiri, radio sau retea socială”.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Adăpost în module de locuit pentru oamenii străzii din Pașcani

Irina Gherasim

Se lucrează sau nu pe strada Gării?

Ema Roman

Consilierii cred că banii alocați întreținerii iluminatului public sunt tocați aiurea. Viceprimarul spune că se achită doar intervențiile, însă la mijloc este un contract de 129.294 lei

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site