NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Păgubiţii RCA îşi pot repara maşinile la orice service autorizat

Noi reguli în asigurări. Un păgubit RCA îşi poate repara autovehiculul avariat înainte de constatarea daunei, dacă asigurătorul nu efectuează constatarea în termenul legal de 5 zile lucrătoare. În plus, acesta îşi poate repara maşina la orice service, nu doar la cele cu care asigurătorul său are o relaţie contractuală.

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) aduce unele precizări referitoare la noile reguli din asigurări intrate recent în vigoare. Astfel, dacă asigurătorul nu efectuează constatarea în termenul legal de 5 zile lucrătoare, un păgubit RCA îşi poate repara autovehiculul avariat înainte de constatarea daunei. În situaţia des întâlnită şi în momentul de fată, când asiguratorul RCA nu efectuează constatarea daunelor în termenul legal de 5 zile lucrătoare de la notificare, păgubitul RCA poate să procedeze la repararea autovehiculului avariat înainte de efectuarea constatării daunei şi este de preferat ca, înainte de efectuarea reparaţiei, să cheme un expert tehnic auto pentru consemnarea avariilor şi a altor elemente necesare ulterior dosarului de daună”, potrivit ASSAI. De asemenea, obligaţia asigurătorului de a constata daunele produse nu este condiţionată de existenţa unei relaţii contractuale între asigurător şi unitatea service. Astfel, păgubitul RCA îşi poate efectua reparaţia autovehiculului avariat în orice unitate reparatoare autorizată RAR aleasă de către el, indiferent de „recomandările insistente” venite din partea inspectorului de daune, se mai precizează în comunicat. Mai mult, păgubiţii care îşi repară maşinile (în baza unei poliţe RCA emise după data de 19 septembrie 2016) au dreptul să îşi închirieze un autovehicul din aceeaşi clasă sau clasa inferioară celui avariat, iar asigurătorul RCA este obligat să achite costul închirierii acelui autovehicul pentru perioada reparaţiilor sau pe toată perioada în care asigurătorul RCA intenţionează să efectueze cercetări privind suspiciunea de fraudă, cercetări ce pot dura 90 de zile.

  

Sursa: adevarul.ro

Advertisements

Related posts

Șofer de tir mort în incinta unei stații peco din Pașcani

Oana Cordoneanu

Gruia Stoica îşi spăla banii în familie. DIICOT Iaşi, pe urmele tatălui şi fratelui său

Redacția

Caz de sclavie la Satu Mare: Tânăr bolnav de epilepsie, ținut în lanțuri și forțat să muncească pentru o familie din județ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site