RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Pachet de măsuri de sprijin pentru populaţie şi mediul de afaceri

Coaliţia de guvernare pregăteşte un amplu pachet de măsuri de sprijin astfel încât populaţia şi mediul de afaceri să poată face faţă situaţiei generate de crizele prin care trece România.

Toate măsurile sociale şi economice vor fi prezentate oficial luni de către liderii partidelor care formează arcul guvernamental, după stabilirea formei finale a documentului.

”Salariul minim în agricultură și industrie alimentară ar putea crește la 3.000 de lei brut, așa cum este în prezent în domeniul construcțiilor. Mai mult, în coaliția de guvernare se va analiza și acordarea unei prime de 10% pentru procesarea produselor agricole în România. De asemenea, fermierii ar urma să beneficieze de scutiri pentru anumite taxe și impozite, iar companiile care investesc masiv ar putea beneficia de jumătate din bani de la stat. În contextul creșterii indicelui ROBOR, liderii coaliției de guvernare vor analiza posibilitatea amânării ratelor la bănci până la finalul anului, așa cum s-a întâmplat în timpul pandemiei. Sprijin ar urma să primească și transportatorii, care vor putea să deconteze de la stat 50 de bani pentru fiecare litru de motorină alimentat pe teritoriul național, iar pentru întreprinderile mici și mijlocii sunt prevăzute granturi. În privința pachetului social, s-a agreat de principiu acordarea voucherelor pentru persoanele cu venituri mici în cuantum de 50 de euro la fiecare două luni până la finalul anului și de 30 de euro lunar pentru elevi, cu excepția lunilor când sunt în vacanță. Şi salariul minim ar urma să crească cu 200 de lei, măsură care este opțională pentru companii, iar suma să fie neimpozitată, astfel încât banii să intre direct în buzunarele angajaților. Cota de hrană pentru fiecare pacient internat urmează să se dubleze, iar tichetele de masă pentru angajați vor ajunge la 30 de lei. Suma totală alocată pentru aplicarea pachetului de sprijin este de peste 17 miliarde de lei, jumătate fiind suportate din fonduri europene.”

radio romania

  

Related posts

Fermierii români sunt în continuare nemulțumiți de prețul laptelui

Redacția

Invitaţie la târg!

Redacția

Bătaie de joc la CFR. Trenuri importante, de cursă lungă, anulate la Iași fără anunț

Redacția
Încarcă...